Collectief verzekeren via uw werkgever

Korting krijgen op uw zorgverzekering?

Veel werkgevers hebben afspraken gemaakt met CZ over een collectieve zorgverzekering.

Met een collectieve verzekering krijgt u als werknemer korting op de premie, maar ook extra ruime vergoedingen. Bijvoorbeeld voor fysiotherapie of tandartskosten.

Er zijn zowel collectieve basisverzekeringen als collectieve aanvullende verzekeringen.

  • De basisverzekering is een verplichte verzekering en vergoedt de meest noodzakelijke zorgverlening. Zoals huisarts, ziekenhuis en medicijnen.

  • Een aanvullende verzekering vergoedt de extra zorg, zoals tandartskosten, alternatieve geneeswijzen, bril of contactlenzen en vaccinaties voor buitenlandse reizen. Met de aanvullende verzekering Basis Collectief, Plus Collectief of Top Collectief profiteert u maximaal van premiekorting en extra vergoedingen.

De korting geldt voor alle gezinsleden die op uw polis staan. Kinderen onder de 18 jaar zijn gratis meeverzekerd en betalen bovendien geen eigen risico.

Download voor meer informatie de pakketvergelijker collectieve verzekeringen (PDF).

Eigen risico

Het verplicht eigen risico voor de collectieve verzekering is gelijk aan dat van individuele zorgverzekeringen. De hoogte van het verplicht eigen risico is bepaald door de overheid en voor alle verzekeraars gelijk. In 2014 is het verplicht eigen risico € 360,-. U kunt het eigen risico gespreid betalen.

Bij CZ kunt u kiezen voor een hoger eigen risico. Met een hoger eigen risico betaalt u minder premie. U voldoet dan eerst een deel van de zorgkosten zelf voordat de verzekering tot vergoeding overgaat.
Hulp nodig?
Bel ons
0900 0949

Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Belkosten:
7,5 cent per gesprek
+ uw gebruikelijke beltarief

Stel uw vraag
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Besparen is makkelijk

Kijk op uw polis voor uw CZ collectiviteitsnummer. Met dit nummer berekent u snel uw premie. De korting is dan direct in uw berekening verwerkt.
Alles voor betere zorg

Om u beter van dienst te zijn maakt CZ gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.

Melding niet meer tonen