Collega's lunchen samen

Collectieve zorgverzekering

Met uw werkgever hebben we een collectieve zorgverzekering samengesteld. Speciaal voor u en uw collega’s.

Vind uw collectiviteit

Samen met veel werkgevers hebben we een collectieve zorgverzekering samengesteld. Ontdek of u ook kunt profiteren van collectieve voordelen.

Voordelen van uw collectieve zorgverzekering

Met een collectieve zorgverzekering profiteert u van extra vergoedingen en diensten. Voor uzelf én uw gezin.

 • Korting op een aanvullende verzekering
  Zorg nodig die niet in uw basisverzekering zit? Bekijk dan onze ruime vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen. En kies uw pakket mét korting.
 • 5 ongebruikte fysiobehandelingen meenemen
  Nog fysiobehandelingen over? Neem tot wel 5 ongebruikte fysiobehandelingen mee naar het volgende jaar.
 • Jaarlijks een HealthCheck
  Hoe staat het ervoor met uw gezondheid? Ontdek het met de HealthCheck. En krijgt direct praktische tips om zelf aan de slag te gaan met uw leefstijl.
 • Méér dan 20 extra's om fit en gezond te blijven
  Zoals verschillende online trainingen met een persoonlijke coach. Bijvoorbeeld een training mindfulness.

Bekijk alle extra vergoedingen en diensten

Ruimste vergoedingen

Vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen zijn speciaal voor u afgestemd met uw werkgever. Passend bij de zorg die u nodig heeft.

Veel extra's

Naast het meenemen van 5 ongebruikte fysiobehandelingen en jaarlijks een HealthCheck profiteert u van nog meer collectieve extra's.

Vertrouwde service

Wij zorgen voor service en gemak bij alles wat met de zorgverzekering te maken heeft. Al meer dan 90 jaar geven wij persoonlijk advies op maat.

Geen zorgen met vergoedingszekerheid

Met de vergoedingszekerheid krijgt u de kosten voor uw zorg gewoon vergoed. Ook als we nog in onderhandeling zijn over een contract met uw ziekenhuis. U hoeft dus niet te wachten met uw behandeling. In de CZ Zorgvinder vindt u welke zorg u vergoed krijgt.

Ook collectief verzekeren?

Stap dan vandaag nog over en kies net als uw collega's voor de voordelen van een collectieve zorgverzekering.

Kies uw collectieve zorgverzekering
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis voor kinderen tot 18 jaar
 • Handige opzegservice

Veelgestelde vragen over de collectieve zorgverzekering

Ja, uw gezinsleden kunnen net als u collectiviteitskorting krijgen op de aanvullende verzekering. Ook profiteren zij van alle collectieve voordelen zoals jaarlijks een HealthCheck en het meenemen van 5 ongebruikte fysiobehandelingen. Dit geldt ook voor uitwonende, studerende kinderen. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Dat ligt eraan hoe u nu verzekerd bent:

 • Heeft u al een zorgverzekering bij CZ? Dan kunt u vanaf de 1e van de volgende maand overstappen naar onze collectieve zorgverzekering. Zorg ervoor dat u binnen 30 dagen na de ingangsdatum van uw nieuwe dienstverband overstapt.
 • Bent u net in dienst bij uw werkgever en heeft u al een collectieve zorgverzekering bij een andere verzekeraar? Ook dan kunt u vanaf de 1e van de volgende maand overstappen naar onze collectieve zorgverzekering. Zorg ervoor dat u binnen 30 dagen na de ingangsdatum van uw nieuwe dienstverband overstapt.
 • Bent u net in dienst bij uw werkgever en heeft u nog géén collectieve zorgverzekering bij een andere verzekeraar? Dan kunt u per 1 januari overstappen naar onze collectieve zorgverzekering.

De vergoedingen in de basisverzekering zijn voor iedereen hetzelfde. Maar de vergoedingen van de aanvullende verzekering en tandartsverzekering verschillen per collectieve zorgverzekering. Deze bepalen we samen met uw werkgever of ledenorganisatie. En als collectief verzekerde profiteert u van meer voordelen en vergoedingen om fit en gezond te blijven. Bovenop alle extra's die u sowieso krijgt als CZ-klant.

Bent u al klant? Bekijk dan uw vergoedingen in Mijn CZ.

Gaat u uit dienst bij uw werkgever? Geef dit alstublieft aan ons door. Meestal blijft u tot 1 januari van het volgende jaar collectief verzekerd. Wij zetten de collectieve verzekering daarna om in een individuele verzekering.

Dit verschilt per collectieve verzekering.

 •  Vaak kunt u gewoon collectief verzekerd blijven. U hoeft dan niets te doen.
 •  Sommige werkgevers hebben een speciale collectieve zorgverzekering voor gepensioneerden. U kunt dan naar deze verzekering overstappen.
 •  Soms stopt de collectieve verzekering. We zetten deze dan per 1 januari van het volgende jaar om in een individuele verzekering.

Vraag uw werkgever wat voor u geldt en of u CZ moet informeren of dat uw werkgever dat doet.

Samenwonen, de geboorte van uw kind, het overlijden van een naaste. Als er iets verandert in uw persoonlijke situatie, kunt u dit 24 uur per dag, 7 dagen per week doorgeven via Mijn CZ.
Lees meer over wijzigingen doorgeven.