Aanmelden e-mailreeks Zorgadvies

Wilt u meedenken, meepraten, meebeslissen over de zorg die u krijgt? Dan helpt het als u weet wat u te wachten staat in elke stap van uw zorgpad. Bereid u voor met de e-mailreeks Zorgadvies.

Welke keuzes hebt u eigenlijk?

Zorg gaat over uw leven. Dus wilt u meedenken, meepraten en meebeslissen. Toch vinden veel mensen dat lastig. Ze weten niet wat ze kunnen vragen en welke keuzes ze eigenlijk hebben. Bovendien voelen ze zich soms onzeker en overdonderd in een spreekkamer of ziekenhuis.

Het helpt als u weet wat u staat te wachten

Elke klacht of ziekte is anders. Maar het proces van zorg is vaak grotendeels hetzelfde. Wat als u weet wat u staat te wachten in elke stap van uw zorgpad? Dat neemt veel onzekerheid weg. U vergeet niets te vragen, kunt zich goed voorbereiden en uw zorg beter afstemmen op uw persoonlijke situatie.

Tips voor elke fase van uw zorg

Met de e-mailreeks Zorgadvies kunt u zich voorbereiden op elke stap van uw zorgpad. U ontvangt steeds een mail met praktische tips voor de fase van zorg waarin u zit. 

Ja, geef mij tips om te kunnen meedenken, meepraten, meebeslissen over de zorg die ik krijg


U ontvangt een bevestiging op dit e-mailadres.
Daarom geef ik toestemming om mijn klikgedrag in e-mailings op te slaan. Dit wordt gebruikt om de mailings te verbeteren zodat ze aansluiten op mijn persoonlijke voorkeur.

Klacht

Wilt u even een verpleegkundige spreken voordat u naar de dokter gaat? Of een medisch deskundige? En wat zijn eigenlijk de verschillen tussen zorgverleners?

Huisarts

Hoe bereidt u zich op het gesprek met de huisarts? Waar vindt u online betrouwbare informatie over uw klacht? En laat u uw huisarts uw zorgverlener kiezen of kiest u die liever zélf?

Ziekenhuis

Bij welk ziekenhuis kunt u het snelst terecht? Hoe vraagt u wachtlijstbemiddeling aan? Of een second opinion? En hoe kiest u samen met uw arts de zorg die het best bij u past?

Therapie

Welke zorgverleners hebben een contract met CZ? Krijgt u die therapie eigenlijk wel vergoed vanuit uw zorgverzekering? En hoe weet u hoeveel behandelingen u nog krijgt vergoed?

Herstel

Wat als u een vraag hebt, maar niet meteen uw dokter wilt bellen? Hoe bespreekt u met uw arts het vervolg van een behandeling. Wat als u nazorg nodig hebt? Hoe regelt u hulpmiddelen?

Leven met...

Hoe gaat u om met een chronische aandoening? Hoe komt u in contact met lotgenoten en zorgverleners om ervaringen mee te delen?

Aanmelden gaat heel eenvoudig en duurt minder dan een minuut

Weet wat u kunt verwachten en word uw zorg de baas. Geef aan in welke stap van uw zorgpad u zit en u krijgt automatisch de tips die u meteen kunt gebruiken.

Ja ik wil tips bij mijn zorgfase