Twijfels over een second opinion? Nergens voor nodig!

Een second opinion kan u wat extra zekerheid bieden in onzekere tijden. U hoeft niet bang te zijn voor de reactie van uw arts: in de medische wereld is een second opinion meer dan normaal!

Vijf redenen voor een second opinion

 1. Artsen doen het zelf ook
  Artsen vragen andere specialisten vaak om advies! Een second opinion is vergelijkbaar, waarbij CZ in een wereldwijd netwerk op zoek gaat naar de beste specialist.
 2. Ú doet het zelf ook
  Wanneer u een nieuwe auto koopt of verzekering afsluit, vraagt u anderen ook om hun mening. Waarom dan niet voor zo iets belangrijks als medische zorg?
 3. Een second opinion is in het belang van iedereen
  Een second opinion is er niet om uw arts op een ‘fout’ te betrappen. Met een second opinion wordt er op allerlei mogelijke manieren naar uw situatie gekeken om diagnoses uit te sluiten. Zo krijgt u de beste behandeling voor uw situatie.
 4. De geneeskunde is niet zwart-wit
  Onze lichamen zijn niet allemaal hetzelfde. Een symptoom betekent niet slechts één ding en testuitslagen kun je op meerdere manieren verklaren. Dit maakt het soms lastig om een diagnose te stellen. Een extra paar ogen ziet dingen vaak nét even anders. Bovendien verschilt de aanpak van bepaalde aandoeningen vaak tussen artsen, ziekenhuizen en landen.
 5. Aandoeningen kunnen complex en zeldzaam zijn
  Soms helpt een bepaalde behandeling niet. Of is een aandoening zó zeldzaam, dat slechts een aantal artsen in de wereld ervaring heeft met de behandeling ervan. Met een second opinion (van Best Doctors®) wordt contact gezocht met artsen die hier wel ervaring mee hebben. Die specialist kan uw behandelend arts adviseren en helpen met uw behandeling.

Bron: Best Doctors®

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bekijk onze vergoedingenpagina over een second opinion en bekijk de unieke mogelijkheid om via Best Doctors® een internationale topspecialist in te schakelen.