Voordelige reisverzekering?

Goed verzekerd op reis

Uw basisverzekering vergoedt niet alle kosten van zorg in het buitenland. Voorkom dat u straks de rekening moet betalen.

U hebt toch een basisverzekering voor zorgkosten?

Met de basisverzekering hebt u wereldwijd recht op zorg. Dus als u tijdens uw vakantie onverwacht naar het ziekenhuis moet, krijgt u de kosten gewoon vergoed. Maar dan wel maximaal het Nederlandse tarief.

In het buitenland is zorg vaak duurder

In landen waar de zorgkosten hoger zijn dan in Nederland, vergoedt uw basisverzekering slechts een deel van de kosten.

Stel, u wordt tijdens uw vakantie in Amerika opgenomen in een ziekenhuis. Als de kosten van deze opname € 4.000 is maar het Nederlandse tarief € 1.000 dan mogen we maximaal € 1.000 vergoeden uit de basisverzekering.

Welke zorg in het buitenland zit in uw aanvullende verzekering?

Hebt u een aanvullende verzekering met buitenlanddekking bij CZ? Dan krijgt u spoedeisende zorg in het buitenland extra ruim vergoed.

Zorgkosten binnen EU/ EER, Zwitserland en de verdragslanden worden volledig vergoed. Die verdragslanden zijn:

  • Australië
  • Bosnië-Herzegovina
  • Kaapverdië
  • Macedonië
  • Marokko
  • Montenegro
  • Servië
  • Tunesië
  • Turkije

Voor andere landen is de vergoeding maximaal 200% van het Nederlandse tarief. Bij het voorbeeld van opname in Amerika zouden we dus maximaal € 2.000 vergoeden.

Ook krijgt u de kosten van medisch noodzakelijke repatriëring vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Daarnaast is er een dekking voor spoedeisende tandheelkundige hulp.

Hebt u nog een reisverzekering nodig?

Een basisverzekering plus een aanvullende verzekering geef onvoldoende zekerheid dat u alle kosten voor spoedeisende zorg krijgt vergoed. Daarom is het aan te raden om ook een reisverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af te sluiten.

De ene reisverzekering is de andere niet

Let wel goed op de voorwaarden van uw reisverzekering. Soms gelden er beperkingen voor het aantal landen of voor de duur van uw verblijf.

Wat als u tijdens uw vakantie spoedeisende zorg nodig hebt?

Of het nu gaat om zorgadvies of spoedeisende zorg: bel de CZ Helpline: +31 13 4680402.

Fijne vakantie!

Bel ons

CZ Helpline

+31 13 468 04 02
Lokaal tarief
24 uur per dag bereikbaar