Wat als u uw premie of eigen risico niet kunt betalen?

Kunt u uw premie, rekening of eigen risico niet betalen? Wacht niet tot de rekeningen zich opstapelen. Kijk meteen wat u kunt doen. En hoe wij u helpen.

Moeite met betalen? We zoeken samen een oplossing

Neem meteen contact met ons op als u moeite hebt met het betalen van een rekening of uw premie. Dan zoeken we samen naar een goede oplossing. Want het laatste wat we willen is dat u dieper in de problemen komt. Dit zijn de mogelijkheden:

1. We kijken wat u wél kunt missen

We geloven dat iedere situatie anders is. En dat niemand bewust kiest voor betalingsproblemen. Daarom kijken we bij CZ graag hoe we u kunnen helpen. En naar wat u wél kunt missen. Is dat € 10,- per maand of misschien € 50,-? Samen maken we afspraken die passen bij uw situatie. Dat scheelt een hoop zorgen.
Bel ons op 088 555 77 77.

2. Vraag online een betalingsregeling aan

Regelt u het liever zelf? U kunt online heel eenvoudig een betalingsregeling aanvragen. Kies zelf het bedrag en de termijnen.

Vraag een betalingsregeling aan

3. Voorkom problemen, betaal uw eigen risico in termijnen

U hebt een verplicht eigen risico van € 385,-. Een flink bedrag dat u bij hoge zorgkosten misschien wel in één keer moet betalen. Gelukkig kunt u zo’n hoge rekening voorkomen. Meld u voor 1 januari aan voor onze regeling gespreid betalen verplicht eigen risico. U betaalt dan 10 maanden lang € 38,50 per maand. En hebt u aan het eind van het jaar te veel betaald? Dan krijgt u dit automatisch terug.

Betaal uw eigen risico in termijnen

Wat gebeurt er als u niet op tijd betaalt?

We doen ons best om u zo goed mogelijk te helpen. Maar soms kunnen we niet voorkomen dat u extra kosten voor rente en incasso moet betalen. Als u na een herinnering nog niet betaalt bijvoorbeeld. Of als u zich niet aan gemaakte afspraken houdt. Hoe langer u wacht, hoe hoger de extra kosten. Uiteindelijk schakelen we een deurwaarder in. Dat brengt ook weer extra kosten mee. We hopen natuurlijk dat het niet zo ver komt.

Bel ons

CZ Klantenservice

088 555 77 77
Maandag t/m vrijdag 8:00 - 21:00 uur
Zaterdag 10:00 - 14:00 uur

Stel uw vraag via WhatsApp

06 13 65 19 50
Binnen 4 uur antwoord.
We appen op ma t/m vrij tussen 8:30 uur en 17:30 uur.