Premie, zorgkosten en eigen risico bij overlijden

Mogelijk heeft uw naaste nog rekeningen voor zorgkosten liggen. Wat kunt u daarmee doen? En wat als er teveel aan ons is betaald?

Zelf rekeningen declareren

Rekeningen voor zorgkosten kunt u nog gewoon bij ons indienen. U hoeft ze niet eerst zelf te betalen. Stuur de rekeningen binnen 36 maanden na behandeldatum naar de afdeling Declaratieservice, Postbus 90152, 5000 LD, Tilburg. Vermeld ook het relatienummer. Wij sturen u dan zo snel mogelijk bericht over de vergoeding.

Declaraties door de zorgverlener

Ook de zorgverlener kan rekeningen rechtstreeks bij CZ indienen. Het kan maanden duren voordat wij alle rekeningen ontvangen. Dit heeft te maken met de manier waarop sommige zorgkosten afgerekend worden.

Teveel premie betaald?

Als een verzekerde overlijdt, berekenen wij de premie opnieuw. U hoeft zelf geen contact op te nemen met de bank, ook niet als met automatische incasso betaald werd. Is er teveel betaald? Dan storten wij het te veel betaalde bedrag terug op het rekeningnummer dat bij ons bekend is . Soms lukt dit niet omdat de bank het rekeningnummer heeft geblokkeerd. Neem in dat geval contact met ons op. Als er te weinig premie betaald is, informeren wij u daarover.

Eigen risico

Ook het eigen risico berekenen we opnieuw, zowel het verplichte als het vrijwillige eigen risico. Ontvangen we na deze herberekening nog nota’s waarover eigen risico betaald moet worden? Dan laten wij u dat weten.

Veelgestelde vragen

Wat als mijn naaste het eigen risico gespreid betaalde?

Wij zetten de deelname aan de regeling gespreid betalen eigen risico stop voor uw naaste. Wij sturen u hiervoor een eindafrekening.

Vergoeden jullie het vervoer als iemand in het buitenland overlijdt (repatriëring)?

Nee, repatriëring wordt door ons niet vergoed. Misschien is er een vergoeding mogelijk vanuit uw reisverzekering. Wij adviseren u hiervoor contact op te nemen met uw reisverzekeraar.

Hoe vraag ik een declaratieformulier aan?

Aanvragen van een declaratieformulier kan op de volgende manieren:

  1. Via Mijn CZ kunt u een declaratieformulier downloaden en uitprinten. U kunt hier uw declaratie ook volledig online indienen.
  2. Vraag een declaratieformulier via het contactformulier. Wij zorgen er dan voor zorgen dat u een declaratieformulier ontvangt.
  3. Bel onze Klantenservice. Wij sturen u graag een paar declaratieformulieren toe.
Meer veelgestelde vragen over overlijden

Bel ons

CZ Klantenservice

088 555 77 77
Maandag t/m vrijdag 8:00 - 19:00 uur