Zo kan eHealth u helpen

Medische apps, online gezondheidsplatforms en horloges die uw hartslag meten. Er is altijd wel een eHealth dienst die bij u past. Maar hoe werkt het eigenlijk? En wat krijgt u vergoed?

Wat is eHealth?

EHealth ondersteunt en verbetert uw gezondheid met behulp van technologie. Apps die uw bloeddruk meten, online dagboeken, beeldbellen met uw psycholoog. Er zijn heel veel voorbeelden van eHealth op uw pc, tablet of smartphone. Maar u kunt ook denken aan andere slimme gezondheidstechnologieën, zoals pleisters die verkleuren als u uw medicatie vergeet.

Wat kan eHealth voor ú betekenen?

 1. Het verbetert en ondersteunt uw gezondheid
  Beweegt u wel genoeg? En hoeveel calorieën hebt u eigenlijk binnengekregen vandaag? Dat en nog veel meer houdt u eenvoudig bij met een eHealth dienst. Zoals een en app of speciaal activiteitenhorloge.

 2. Ú hebt de regie
  Met eHealth bepaalt u zelf waar en wanneer u aan uw gezondheid of behandeling werkt. Bovendien kan het u helpen langer zelfstandig te blijven.
   
 3. Het is laagdrempelig en vaak anoniem
  Vindt u het moeilijk om eerlijk over uw problemen te praten? Veel eHealth diensten zijn online beschikbaar. Zo kunt u in een veilige en vertrouwde omgeving contact leggen met lotgenoten en professionals. Vaak kan dit ook anoniem. 

Soms combineert uw behandelaar eHealth en 'gewone' behandelingen

Dat noemen we blended care. Uw behandeling wordt dan gecombineerd met online diensten. U kunt dan bijvoorbeeld chatten of beeldbellen met uw zorgverlener. Dan hoeft u minder vaak te reizen voor uw behandeling. Ook kan een deel van de behandeling via online behandelmodules verlopen. Zo kunt u thuis werken aan uw gezondheid en u voorbereiden op uw gesprekken. Blended care wordt met name ingezet in de geestelijke gezondheidszorg. 

Ga op zoek naar de dienst die bij u past

Er zijn veel verschillende eHealth diensten. Waar vindt u ze? En welke moet u kiezen? U kunt uw arts of behandelaar om advies vragen. Maar u kunt ook eenvoudig zelf op zoek gaan. Gewoon online. Of via de AppStore op uw mobiele telefoon, tablet of computer. Op de meeste smartphones zijn gezondheidsapps zelfs al voorgeprogrammeerd.

Wat kost het?

eHealth is niet één product. Er is dus ook niet één specifieke vergoeding. Of één antwoord op de vraag wat het kost. Zo kan het zijn dat eHealth bij uw behandeling is ingezet. De kosten van eHealth kunnen dan vallen onder de vergoeding die geldt voor die specifieke behandeling. U betaalt dan ook het eigen risico dat eventueel bij de vergoeding van die behandeling hoort.

Kiest u ervoor om zelf een eHealth dienst te kopen? Via de AppStore op uw smartphone bijvoorbeeld? Dan krijgt u daarvoor meestal geen vergoeding. Ú betaalt zelf de kosten. Speciale eHealth diensten van CZ kunt u als verzekerde wel vaak gratis of met flinke korting gebruiken.

Dit doet CZ voor u

We helpen u graag bij het ondersteunen van uw gezondheid. Daarom bieden we onze verzekerden speciale eHealth diensten. Vaak helemaal gratis. Zit er iets voor u bij?

Download voor Android
Download voor Apple