Zo kan e-health u helpen

Medische apps, online gezondheidsplatforms en horloges die uw hartslag meten. Er is altijd wel een e-health dienst die bij u past. Maar hoe werkt het eigenlijk? En wat krijgt u vergoed?

Wat is e-health?

E-health ondersteunt en verbetert uw gezondheid met behulp van technologie. Apps die uw bloeddruk meten, online dagboeken, beeldbellen met uw psycholoog. Er zijn heel veel voorbeelden van e-health op uw pc, tablet of smartphone. Maar u kunt ook denken aan andere slimme gezondheidstechnologieën, zoals pleisters die verkleuren als u uw medicatie vergeet.

Wat kan e-health voor ú betekenen?

 1. Het verbetert en ondersteunt uw gezondheid
  Beweegt u wel genoeg? En hoeveel calorieën hebt u eigenlijk binnengekregen vandaag? Dat en nog veel meer houdt u eenvoudig bij met een e-health dienst. Zoals een en app of speciaal activiteitenhorloge.

 2. Ú hebt de regie
  Met e-health bepaalt u zelf waar en wanneer u aan uw gezondheid of behandeling werkt. Bovendien kan het u helpen langer zelfstandig te blijven.
   
 3. Het is laagdrempelig en vaak anoniem
  Vindt u het moeilijk om eerlijk over uw problemen te praten? Veel e-health diensten zijn online beschikbaar. Zo kunt u in een veilige en vertrouwde omgeving contact leggen met lotgenoten en professionals. Vaak kan dit ook anoniem. 

Soms combineert uw behandelaar e-health en 'gewone' behandelingen

Dat noemen we blended care. Uw behandeling wordt dan gecombineerd met online diensten. U kunt dan bijvoorbeeld chatten of beeldbellen met uw zorgverlener. Dan hoeft u minder vaak te reizen voor uw behandeling. Ook kan een deel van de behandeling via online behandelmodules verlopen. Zo kunt u thuis werken aan uw gezondheid en u voorbereiden op uw gesprekken. Blended care wordt met name ingezet in de geestelijke gezondheidszorg. 

Ga op zoek naar de dienst die bij u past

Er zijn veel verschillende e-health diensten. Waar vindt u ze? En welke moet u kiezen? U kunt uw arts of behandelaar om advies vragen. Maar u kunt ook eenvoudig zelf op zoek gaan. Gewoon online. Of via de AppStore op uw mobiele telefoon, tablet of computer. Op de meeste smartphones zijn gezondheidsapps zelfs al voorgeprogrammeerd.

Wat kost het?

E-health is niet één product. Er is dus ook niet één specifieke vergoeding. Of één antwoord op de vraag wat het kost. Zo kan het zijn dat e-health bij uw behandeling is ingezet. De kosten van e-health kunnen dan vallen onder de vergoeding die geldt voor die specifieke behandeling. U betaalt dan ook het eigen risico dat eventueel bij de vergoeding van die behandeling hoort.

Kiest u ervoor om zelf een e-health dienst te kopen? Via de AppStore op uw smartphone bijvoorbeeld? Dan krijgt u daarvoor meestal geen vergoeding. Ú betaalt zelf de kosten. Speciale e-health diensten van CZ kunt u als verzekerde wel vaak gratis of met flinke korting gebruiken.

Dit doet CZ voor u

We helpen u graag bij het ondersteunen van uw gezondheid. Daarom bieden we onze verzekerden speciale e-health diensten. Vaak helemaal gratis. Zit er iets voor u bij?

Download voor Android
Download voor Apple