Vind & vergelijk de kosten van uw behandeling

Wat kost uw behandeling eigenlijk? In onze tarieventool vindt en vergelijkt u eenvoudig de tarieven van behandelingen tot € 885 bij ziekenhuizen, zelfstandige behandelcentra en gekwalificeerde stoppen met roken begeleiders. Handig, want zo weet u waar u aan toe bent. En wat u eventueel zelf moet betalen.

De prijs zegt niets over de kwaliteit

Het is prettig om de prijs voor uw behandeling te vergelijken. Maar u wilt natuurlijk ook weten wat de kwaliteit van de zorg is. In onze Zorgvinder vindt u voor de meeste ziekenhuizen de uitkomsten van behandelingen. Bij sommige behandelingen ziet u ook hoe patiënten de zorg hebben ervaren. Zo kiest u zelf de zorgaanbieder die het beste bij u past.

Bekijk patiëntervaringen in de Zorgvinder

Hulp nodig?

Weet u niet precies welke zorg u gaat krijgen? Kunt u uw behandeling niet vinden? Wilt u meer weten of is iets u niet duidelijk? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag.

Dít moet u weten over de tarieventool

  • We werken de tarieventool regelmatig bij. Bijvoorbeeld met nieuwe tarieven of zorgverleners. Klopt er toch iets niet? CZ en de zorgverleners aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de eventuele gevolgen.
  • De tarieven gelden voor gecontracteerde instellingen met wie we in 2018 prijsafspraken hebben.
  • De tarieven gelden als u een vergoeding krijgt uit de basisverzekering. Bij een vergoeding uit de aanvullende verzekering gelden de tarieven alleen als u de juiste aanvullende verzekering hebt.

    Kijk meteen of u recht hebt op een vergoeding uit uw aanvullende verzekering

    Krijgt u géén vergoeding uit uw basisverzekering of aanvullende verzekering? Dan mogen zorgverleners de tarieven zelf vaststellen. Deze 'passantentarieven' kunt u meestal op de website van uw zorgverlener vinden. Die is verplicht u hierover vooraf te informeren.
  • De tarieven voor stoppen met roken begeleiding zijn exclusief medicijnen of nicotinevervangende middelen
  • De inhoud van de tool mag door CZ worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Waarom verschillen de tarieven voor een behandeling soms?

Zorgverzekeraars, en dus ook CZ, onderhandelen met de ziekenhuizen over de prijzen per behandeling. Dat kan ervoor zorgen dat de prijzen van de behandelingen niet overal hetzelfde zijn. Daarom is het belangrijk dat u vooraf weet naar welk ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum u wilt gaan.

Waarom staan niet alle zorgverleners in de tarieventool?

Er kunnen zorgverleners in de tarieventool ontbreken. Dat komt bijvoorbeeld doordat niet alle zorgverleners de betreffende behandeling uitvoeren of dat de zorgverlener niet is gecontracteerd voor deze behandeling (dit komt overigens niet vaak voor). Ook kan het zijn dat CZ en de zorgverlener nog geen tarieven overeengekomen zijn voor deze behandelingen. Daarom werken we de tarieven regelmatig bij.

Bel ons

CZ Klantenservice

088 555 77 77
Maandag t/m vrijdag 8:00 - 19:00 uur