Buitenlandse zorgprojecten 2015

In 2015 heeft CZ Fonds een aantal buitenlandse zorgprojecten gefinancierd. Hieronder leest u meer over de projecten die we hebben ondersteund.

Betere gezondheid voor moeders en kinderen in Zuid-Afrika
AMREF Flying Doctors

In de provincie Limpopo, Zuid Afrika is het slecht gesteld met de gezondheid van moeders en kinderen richt dit specifieke Amref-programma zich op het versterken van de samenwerking tussen het informele en formele gezondheidssysteem en het trainen en opleiden van medische zorgverleners op het gebied van moeder- en kindzorg. De belangrijkste doelen van het programma zijn:

  • Het beschikbaar maken van basisgezondheidszorg voor moeders en kinderen door bijvoorbeeld gezinsplanning en het bestrijden van hiv/aids, soa’s, tuberculose.
  • Bewustwording creëren bij de lokale gemeenschappen, zodat zij gebruik willen maken van de beschikbare gezondheidszorg.

Lees meer over het project van Amref

Medische Hulppost Dapcha/Nepal
Lionsclub Tilburg Regte Heide

Met de opbrengst van het Nieuwjaarsconcert 2004 heeft de Lionsclub Tilburg Regte Heide een medische hulppost gebouwd. CZ heeft daar destijds ook aan bijgedragen. Van de hulppost maken heel veel mensen gebruik. Specialisten uit het ver afgelegen ziekenhuis houden op bepaalde dagen spreekuur en komen opereren. Door de aardbevingen is de medische hulppost beschadigd. Lionsclub hoopt met de opbrengst van het Nieuwjaarsconcert 2016 onder meer de schade aan Medische Hulppost (€ 9.000) en de school (€ 20.000) in Dapcha te kunnen repareren.

Bekijk de goede doelen van Lionsclub Tilburg Regte Heide

Financiële steun voor uw project?

Hebt u een goed idee om de zorg nóg beter te maken? Dan komt u misschien in aanmerking voor financiële steun van het CZ Fonds. Het CZ Fonds verwelkomt ieder goed initiatief. Kijk of uw project in aanmerking komt.

Doe de quickscan