Hier doen we het voor

Deze initiatieven in de zorg hebben financiële steun gekregen van het CZ Fonds. Lees en bekijk het verhaal van patiënten en van projecten die worden ondersteund door het CZ Fonds.

Stichting Lotta

Het CZ Fonds gaf onlangs een cheque van € 9.500 aan Stichting Lotta voor de installatie van een pantry en toilet. De Stichting combineert op unieke wijze zorg en onderwijs voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand. Ook komen kinderen met én zonder handicap er samen om te zien hoe leuk het kan zijn om met elkaar te leven en van elkaar te leren.
Meer over Stichting Lotta

Josephine Vogel, manager van het CZ Fonds en Lotta, een meisje met meervoudige beperkingen.

Over CZ_CZFonds en Stichting Lotta

Terugblik: 10 jaar CZ Zorgprijs

2017 was een jaar vol hoogtepunten. Zo verscheen ‘Oog in Oog’. Een jubileumuitgave ter ere van het 10-jarig bestaan van de CZ Zorgprijs. Josephine Vogel, manager van het CZ Fonds blikt terug: “We zijn voor het magazine op bezoek gegaan bij de prijswinnaars van de afgelopen tien jaar. Ik vond het heel mooi om te zien dat het eerste project dat in 2007 de CZ Zorgprijs ontving, nog steeds bestaat.”

Lees het hele interview met Josephine

MijnParkinsoncoach

ParkinsonPunt en Medisch Centrum Zuyderland ontwikkelden MijnParkinsoncoach. Een online omgeving waarin mensen met Parkinson hun leven zo goed mogelijk kunnen monitoren."

Ellen, Parkinsonpatiënt, vertelt over haar ziekte

img-OverCZ-Fonds-MijnParkinsoncoach

Ondersteuning op maat diabetespatiënt

Het is belangrijk dat diabetespatiënten goed voor zichzelf zorgen. Maar dat is niet altijd makkelijk. In Parkstad krijgen ze daarom persoonlijke ondersteuning en begeleiding.

Voorkomen oogschade bij diabetes

Diabetes kan slechtziendheid en blindheid veroorzaken. Gelukkig helpt een tijdige diagnose van de afwijking diabetische retinopathie om oogschade bij diabetes beter te voorkomen.

Doelgerichte behandeling borstkanker

Vrouwen met hormoongevoelige borstkanker krijgen vaak zware behandelingen. Maar niet iedereen heeft hier baat bij. Het Center for Personalized Cancer Treatment wil voorspellen bij wie de behandeling gaat werken.

Jongeren met dementie

Dementie komt ook bij jongere mensen voor. Zij staan vaak nog volop in de maatschappij en hebben andere ondersteuning nodig. Daarom is er een nieuwe zorgstandaard ontwikkeld voor deze patiënten.

Connect4Cancer

Studenten en onderzoekers van Avans Hogeschool zetten zich de komende jaren in om Brabantse inloophuizen voor kankerpatiënten te professionaliseren en bekender te maken onder patiënten, hun naasten en zorgverleners.

Contact met het CZ Fonds

Hebt u een vraag voor het CZ Fonds? Bijvoorbeeld over een ingediend project? Neem gerust contact met ons op. U krijgt binnen 5 werkdagen reactie van ons.