Hier doen we het voor

Deze initiatieven in de zorg hebben financiële steun gekregen van het CZ Fonds. Lees en bekijk het verhaal van patiënten en van projecten die worden ondersteund door het CZ Fonds.

Verwenzorgconcert voor 1.400 mensen

CZ Fonds organiseert met zorgaanbieders Surplus en Thebe, Betrokken Ondernemers Breda verwenzorgconcert voor 1.400 mensen die afhankelijk zijn van ondersteuning en zorg. Het leven nog mooier maken door iets extra’s te doen voor iemand die langdurig afhankelijk zijn van zorg. Om die extra aandacht te geven organiseerden zorgaanbieders Surplus en Thebe in samenwerking met Betrokken Ondernemers Breda en het CZ Fonds op 10 september een feestelijk concert in het Chassé Theater in Breda voor hun bewoners en gasten met als thema: ‘Laat je betoveren’.
Meer over het verwenzorgconcert

Connect4Cancer

Studenten en onderzoekers van Avans Hogeschool zetten zich de komende jaren in om Brabantse inloophuizen voor kankerpatiënten te professionaliseren en bekender te maken onder patiënten, hun naasten en zorgverleners.

Meer over Connect4Cancer

CZ Fonds draagt Make a Memory een wam hart toe

Stichting Make a Memory maakt voor ouders kosteloos foto's van hun terminale of overleden kind (23 weken-17 jaar) als herinnering en hulp bij verwerking van het verlies. Foto’s die hen (ook op een ander moment) troost, herkenning, liefde en kracht bieden. De foto’s worden door de fotograaf belangeloos en kosteloos gemaakt. Ouders en ook hun omgeving hechten ontzettend veel waarde aan de foto’s en de foto’s geven hen steun. Make a Memory heeft dan ook als doelstelling om zoveel mogelijk ouders, die deze ervaring moeten meemaken, te bereiken om hun deze blijvende herinnering te kunnen aanbieden. Via een bijdrage van het CZ Fonds kunnen een aantal ouderparen worden geholpen met deze fotoreportages.

CZ Fonds financiert Stichting Make a Memory

Stichting Lotta

Het CZ Fonds gaf onlangs een cheque van € 9.500 aan Stichting Lotta voor de installatie van een pantry en toilet. De Stichting combineert op unieke wijze zorg en onderwijs voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand. Ook komen kinderen met én zonder handicap er samen om te zien hoe leuk het kan zijn om met elkaar te leven en van elkaar te leren.
Meer over Stichting Lotta

Josephine Vogel, manager van het CZ Fonds en Lotta, een meisje met meervoudige beperkingen.

Op de foto met cheque voor Stichting Lotta

CZ Fonds helpt Stichting Living Memories

Stichting Living Memories maakt audio- en videoportretten van kinderen tot 18 jaar die gaan overlijden. Ze leggen dagelijkse momenten uit het leven van deze kinderen vast.

CZ Fonds project 'Zorg voor later'

Koning Willem-Alexander introduceerde in zijn troonrede in 2013 de term ‘participatiesamenleving’. In dat kader bracht hij op 20 maart 2019 een verrassingsbezoek aan de Brabantse dorpen Lieshout (gemeente Laarbeek) en Lierop.

CZ Fonds ondersteunt colleges voor senioren door studenten

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan laat enthousiaste studenten over allerlei thema's interactieve colleges geven aan senioren in verpleeghuizen en buurtcentra.

Terugblik: 10 jaar CZ Zorgprijs

2017 was een jaar vol hoogtepunten. Zo verscheen ‘Oog in Oog’. Een jubileumuitgave ter ere van het 10-jarig bestaan van de CZ Zorgprijs. Josephine Vogel, manager van het CZ Fonds blikt terug.

Ondersteuning op maat diabetespatiënt

Het is belangrijk dat diabetespatiënten goed voor zichzelf zorgen. Maar dat is niet altijd makkelijk. In Parkstad krijgen ze daarom persoonlijke ondersteuning en begeleiding.

Voorkomen oogschade bij diabetes

Diabetes kan slechtziendheid en blindheid veroorzaken. Gelukkig helpt een tijdige diagnose van de afwijking diabetische retinopathie om oogschade bij diabetes beter te voorkomen.

Doelgerichte behandeling borstkanker

Vrouwen met hormoongevoelige borstkanker krijgen vaak zware behandelingen. Maar niet iedereen heeft hier baat bij. Het Center for Personalized Cancer Treatment wil voorspellen bij wie de behandeling gaat werken.

Jongeren met dementie

Dementie komt ook bij jongere mensen voor. Zij staan vaak nog volop in de maatschappij en hebben andere ondersteuning nodig. Daarom is er een nieuwe zorgstandaard ontwikkeld voor deze patiënten.

Contact met het CZ Fonds

Hebt u een vraag voor het CZ Fonds? Bijvoorbeeld over een ingediend project? Neem gerust contact met ons op. U krijgt binnen 5 werkdagen reactie van ons.