Hier doen we het voor

Deze initiatieven in de zorg hebben financiële steun gekregen van het CZ Fonds. Lees en bekijk het verhaal van patiënten en van projecten die worden ondersteund door het CZ Fonds.

Connect4Cancer

Studenten en onderzoekers van Avans Hogeschool zetten zich de komende jaren in om Brabantse inloophuizen voor kankerpatiënten te professionaliseren en bekender te maken onder patiënten, hun naasten en zorgverleners.

Meer over Connect4Cancer

Koninklijke belangstelling voor CZ Fonds project ‘Zorg voor later’

Koning Willem-Alexander introduceerde in zijn eerste troonrede in 2013 de term ‘participatiesamenleving’. In dat kader bracht hij op 20 maart 2019 een verrassingsbezoek aan de Brabantse dorpen Lieshout (gemeente Laarbeek) en Lierop. Beide dorpen kennen actieve zorgcoöperaties, waaronder 'Tot uw dienst' die zijn aangesloten bij het landelijke netwerk van zorgcoöperaties 'Nederland Zorgt Voor Elkaar. De zorgcoöperaties zijn burgerinitiatieven die voor en door de bewoners zijn opgezet. Ze leveren een bijdrage aan het behoud van leefbaarheid van de eigen (leef)omgeving en dragen bij aan de duurzaamheid van ons zorgstelsel. 'Tot uw dienst' is de initiatiefnemer van 'Zorg voor later', een project dat samen met de gemeente Laarbeek en CZ wordt uitgevoerd. Met financiële steun van het CZ Fonds zorgen de inwoners van Laarbeek er samen voor dat hun eigen sociale netwerk wordt versterkt. Een stevig sociaal netwerk draagt bij aan langer zelfstandig thuis wonen, gaat eenzaamheid tegen en bevordert de gezondheid. In Lieshout luisterde de koning met belangstelling naar de toelichting die door de betrokken partners werd gegeven.

CZ Fonds_Zorg voor Later_foto KuppensJr

CZ Fonds draagt Make a Memory een wam hart toe

Stichting Make a Memory maakt voor ouders kosteloos foto's van hun terminale of overleden kind (23 weken-17 jaar) als herinnering en hulp bij verwerking van het verlies. Foto’s die hen (ook op een ander moment) troost, herkenning, liefde en kracht bieden. De foto’s worden door de fotograaf belangeloos en kosteloos gemaakt. Ouders en ook hun omgeving hechten ontzettend veel waarde aan de foto’s en de foto’s geven hen steun. Make a Memory heeft dan ook als doelstelling om zoveel mogelijk ouders, die deze ervaring moeten meemaken, te bereiken om hun deze blijvende herinnering te kunnen aanbieden. Via een bijdrage van het CZ Fonds kunnen een aantal ouderparen worden geholpen met deze fotoreportages.

CZ Fonds financieert Stg. Make a Mamory

Stichting Lotta

Het CZ Fonds gaf onlangs een cheque van € 9.500 aan Stichting Lotta voor de installatie van een pantry en toilet. De Stichting combineert op unieke wijze zorg en onderwijs voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand. Ook komen kinderen met én zonder handicap er samen om te zien hoe leuk het kan zijn om met elkaar te leven en van elkaar te leren.
Meer over Stichting Lotta

Josephine Vogel, manager van het CZ Fonds en Lotta, een meisje met meervoudige beperkingen.

Over CZ_CZFonds en Stichting Lotta

CZ Fonds ondersteunt colleges voor senioren door studenten

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan laat enthousiaste studenten over allerlei thema's interactieve colleges geven aan senioren in verpleeghuizen en buurtcentra.

Terugblik: 10 jaar CZ Zorgprijs

2017 was een jaar vol hoogtepunten. Zo verscheen ‘Oog in Oog’. Een jubileumuitgave ter ere van het 10-jarig bestaan van de CZ Zorgprijs. Josephine Vogel, manager van het CZ Fonds blikt terug.

Ondersteuning op maat diabetespatiënt

Het is belangrijk dat diabetespatiënten goed voor zichzelf zorgen. Maar dat is niet altijd makkelijk. In Parkstad krijgen ze daarom persoonlijke ondersteuning en begeleiding.

Voorkomen oogschade bij diabetes

Diabetes kan slechtziendheid en blindheid veroorzaken. Gelukkig helpt een tijdige diagnose van de afwijking diabetische retinopathie om oogschade bij diabetes beter te voorkomen.

Doelgerichte behandeling borstkanker

Vrouwen met hormoongevoelige borstkanker krijgen vaak zware behandelingen. Maar niet iedereen heeft hier baat bij. Het Center for Personalized Cancer Treatment wil voorspellen bij wie de behandeling gaat werken.

Jongeren met dementie

Dementie komt ook bij jongere mensen voor. Zij staan vaak nog volop in de maatschappij en hebben andere ondersteuning nodig. Daarom is er een nieuwe zorgstandaard ontwikkeld voor deze patiënten.

Ondersteunde projecten in 2018

Ook in 2018 mochten veel zorg- en onderzoeksprojecten op het gebied van preventie, betere behandelingen, nazorg en onderzoek rekenen op financiële steun van het CZ Fonds.

Contact met het CZ Fonds

Hebt u een vraag voor het CZ Fonds? Bijvoorbeeld over een ingediend project? Neem gerust contact met ons op. U krijgt binnen 5 werkdagen reactie van ons.