De beste fysiotherapie bij bekkenbodemklachten

Mensen met bekkenbodemklachten hebben vaak last van pijn in de rug of onderbuik of ongewild urineverlies. Bekkenbodemspieren werken nauw samen met de buik- en rugspieren en hebben een belangrijke functie in het dagelijks bewegen. De bekkenfysiotherapeut helpt bij het leren herkennen en trainen van alle belangrijke spieren rondom het bekken en maakt daarbij soms gebruik van speciale apparatuur. Zij hebben een extra opleiding gevolgd om kennis en ervaring op te doen over de beste behandeling bij bekkenklachten. 

CZ sluit voor de behandeling van bekkenklachten alleen contracten met fysiotherapeuten die geregistreerd staan als bekkenfysiotherapeut in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR). U bent hierdoor verzekerd van een behandeling op maat door een fysiotherapeut met specialistische kennis over bekkenbodemklachten. Zo krijgt u de beste zorg.

CZ kwaliteitseisen voor fysiotherapie

De geregistreerde bekkenfysiotherapeuten voldoen aan de belangrijkste kwaliteitseisen van CZ:

  • Speciaal opgeleid voor de behandeling van bekkenklachten
  • Kennis van de actuele ontwikkelingen door continue (bij)scholing en opleiding

Zoek de beste zorgverleners bij u in de buurt

Waar vindt u de zorgverleners die een contract hebben met CZ? Zoek op aandoening, behandeling of specialisme. En vergelijk zorgverleners op kwaliteit, wachttijd en reisafstand. We helpen u de juiste keuze te maken. Zoek een zorgverlener.

Wat krijgt u vergoed?

  • U krijgt de hoogste vergoeding als u kiest voor de beste zorg via onze gecontracteerde en gespecialiseerde fysiotherapeuten. U krijgt uw behandeltraject altijd vergoed volgens de voorwaarden van uw verzekeringspakket.
  • Start u in 2017 met een behandeling en gaat u naar een zorgverlener zonder contract voor de behandeling van bekkenbodemklachten? Dan krijgt u een lagere vergoeding en betaalt u zelf een deel van het tarief dat wij hebben afgesproken met gecontracteerde fysiotherapeuten. 
  • Wanneer uw vergoeding uit de basisverzekering verbruikt is en u bent nog steeds onder behandeling van een niet-gecontracteerde fysio, dan wordt deze behandeling verder vergoed uit de aanvullende verzekering. U krijgt een vergoeding van 75% van het bedrag dat wij met gecontracteerde fysiotherapeuten hebben afgesproken. De rest betaalt u zelf. 

Overstappen naar een andere fysiotherapeut?

Bent u nu onder behandeling bij een fysiotherapeut waarmee wij voor de behandeling van bekkenbodemklachten geen contract meer hebben en wilt u overstappen? Dit kan en mag altijd. Als u hierbij hulp of advies van ons nodig hebt, neem dan gerust contact op met een van onze zorgadviseurs.

Bekijk de vergoeding voor fysiotherapie
Heeft mijn zorgverlener een contract met CZ?
Onze afspraken over fysiotherapie

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Hoe kan het CZ Zorgteam u helpen?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor uitleg over regelingen, voor ondersteuning of voor vragen die met uw persoonlijke situatie te maken hebben.

CZ Zorgteam