De beste fysiotherapie bij (lymf)oedeem

Mensen met (lymf)oedeem hebben last van extreme vochtophoping in het lichaam. Fysiotherapie helpt vocht afvoeren via de lymfe- en bloedbanen. Een specifiek onderdeel van de oedeemfysiotherapie is lymfdrainage. Met deze massagetechniek verplaatst het vocht zich naar delen van het lichaam waar de vochtafvoer wel normaal functioneert. Voor een goede behandeling is extra kennis over lymfoedeem een vereiste.

CZ sluit daarom alleen contracten met fysiotherapeuten die geregistreerd staan als oedeemfysiotherapeut in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR). U bent hierdoor verzekerd van een kwalitatieve behandeling door een fysiotherapeut met specialistische kennis over (lymf)oedeem. Zo kunt u rekenen op de beste zorg.

CZ kwaliteitseisen voor fysiotherapie

De geregistreerde oedeemfysiotherapeuten voldoen aan de belangrijkste kwaliteitseisen van CZ:

  • Speciaal opgeleid voor de behandeling van (lymf)oedeem
  • Kennis van de actuele ontwikkelingen door continue (bij)scholing en opleiding

Zoek de beste zorgverleners bij u in de buurt

Waar vindt u de zorgverleners die een contract hebben met CZ? Zoek op aandoening, behandeling of specialisme. En vergelijk zorgverleners op kwaliteit, wachttijd en reisafstand. We helpen u de juiste keuze te maken. Zoek een zorgverlener

Wat krijgt u vergoed?

  • U krijgt de hoogste vergoeding als u kiest voor de beste zorg via onze gecontracteerde en gespecialiseerde fysiotherapeuten. U krijgt uw behandeltraject altijd vergoed volgens de voorwaarden van uw verzekeringspakket. 
  • Start u in 2017 met een behandeling en gaat u naar een zorgverlener zonder contract voor de behandeling van (lymf)oedeem? Dan krijgt u een lagere vergoeding en betaalt u zelf een deel van het tarief dat wij hebben afgesproken met gecontracteerde fysiotherapeuten. 
  • Wanneer uw vergoeding uit de basisverzekering verbruikt is en u bent nog steeds onder behandeling van een niet-gecontracteerde fysio, dan wordt deze behandeling verder vergoed uit de aanvullende verzekering. U krijgt een vergoeding van 75% van het bedrag dat wij met gecontracteerde fysiotherapeuten hebben afgesproken. De rest betaalt u zelf. 

Overstappen naar een andere fysiotherapeut?

Bent u nu onder behandeling bij een fysiotherapeut waarmee wij voor de behandeling van (lymf)oedeem geen contract meer hebben en wilt u overstappen? Dit kan en mag altijd. Als u hierbij hulp of advies van ons nodig hebt, neem dan gerust contact op met een van onze zorgadviseurs.

Bekijk de vergoeding voor fysiotherapie
Heeft mijn fysiotherapeut een contract met CZ?
Onze afspraken met fysiotherapeuten

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Hoe kan het CZ Zorgteam u helpen?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor uitleg over regelingen, voor ondersteuning of voor vragen die met uw persoonlijke situatie te maken hebben.

CZ Zorgteam