De beste (fysio)therapie bij de ziekte van Parkinson

Naast bijvoorbeeld behandeling in het ziekenhuis is gerichte therapie en begeleiding voor mensen met Parkinson vaak noodzakelijk om dagelijkse activiteiten, zoals lopen, aankleden, eten en spreken goed te kunnen blijven doen. Hoe beter iemand kan bewegen, hoe groter de zelfstandigheid en veiligheid. Het is dan prettig om zeker te zijn dat de behandelend zorgverleners exact weten hoe zij uw specifieke klachten moeten behandelen.

CZ sluit voor de behandeling van Parkinson alleen contracten met behandelend zorgverleners die zijn aangesloten bij ParkinsonNet

Het gaat om:

 • Fysiotherapeuten
 • Ergotherapeuten
 • Oefentherapeuten
 • Logopedisten
 • Diëtisten

Zij zijn speciaal opgeleid voor de behandeling van de ziekte van Parkinson. ParkinsonNet biedt een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in de behandeling van de ziekte van Parkinson. U kunt daardoor rekenen op de beste zorg.

CZ kwaliteitseisen voor de beste zorg bij de ziekte van Parkinson

De zorgverleners van ParkinsonNet voldoen aan de belangrijkste kwaliteitseisen van CZ:

 • Speciaal opgeleid voor de behandeling van Parkinson;
 • Samenwerking en kennisuitwisseling tussen de aangesloten zorgverleners;
 • Nauwe afstemming behandeling met Parkinsonverpleegkundigen en neurologen in de regio;
 • Altijd een gespecialiseerde zorgverlener bij u in de buurt.

Zoek de beste zorgverleners bij u in de buurt

Waar vindt u de zorgverleners die een contract hebben met CZ? Zoek op aandoening, behandeling of specialisme. En vergelijk zorgverleners op kwaliteit, wachttijd en reisafstand. We helpen u de juiste keuze te maken. Zoek een zorgverlener.

Wat krijgt u vergoed?

 • U krijgt de hoogste vergoeding als u kiest voor de beste zorg via onze gecontracteerde en gespecialiseerde fysiotherapeuten. U krijgt uw behandeltraject altijd vergoed volgens de voorwaarden van uw verzekeringspakket. 
 • Start u in 2017 met een behandeling en gaat u naar een zorgverlener zonder contract voor de behandeling van de ziekte van Parkinson? Dan krijgt u een lagere vergoeding en betaalt u zelf een deel van het tarief dat wij hebben afgesproken met gecontracteerde fysiotherapeuten. 
CZ Polis Vergoeding
niet-gecontracteerde fysiotherapie
vanuit de basisverzekering
Vergoeding
niet-gecontracteerde fysiotherapie
vanuit de aanvullende verzekering
Zorgbewustpolis 70% 75%
Zorg-op-maatpolis 75% 75%
Zorgkeuzepolis 100% 75%

Overstappen naar een gespecialiseerde zorgverlener?

Bent u onder behandeling bij een zorgverlener waarmee wij voor de behandeling van de ziekte van Parkinson geen contract meer hebben en wilt u overstappen? Dit kan en mag altijd. Als u hierbij hulp of advies van ons nodig hebt, neem dan gerust contact op met een van onze zorgadviseurs.

Bekijk de vergoeding voor fysiotherapie
Heeft mijn zorgverlener een contract met CZ?
Afspraken over fysiotherapie
Afspraken over ergotherapie en logopedie
Afspraken over diëtiek

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Hoe kan het CZ Zorgteam u helpen?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor uitleg over regelingen, voor ondersteuning of voor vragen die met uw persoonlijke situatie te maken hebben.

CZ Zorgteam