Beste zorg bij een langdurige infectie na heup- of knieprothese (infectieprothesiologie)

CZ sluit alleen contracten met ziekenhuizen die goede zorg bieden bij infectieprothesiologie. Zo leveren we een bijdrage aan betere en betaalbare zorg. Het succes van de behandeling van infecties na heup- of knieprotheses hangt af van de kwaliteit van het behandelteam.

Beste zorg in 2017

Wilt u weten welke zorgverleners aan de kwaliteitseisen van CZ voldoen voor de behandeling van langdurige infecties na een heup- of knieprothese? Bekijk voor meer informatie de beoordelingen van zorg bij infectieprothesiologie 2017 of lees waarom we sommige zorg selectief inkopen.

Waar toetsen wij zorgverleners op?

  • Het ziekenhuis voert minimaal 20 operaties per jaar uit voor de behandeling van een langdurige infectie na het plaatsen van een heup- of knieprothese. In een ziekenhuis met veel ervaring zijn de behandelingen vaak beter. Hierdoor zijn er minder vaak nabehandelingen of extra bezoeken aan het ziekenhuis nodig. 
  • Er zijn minimaal twee orthopeden die infectiechirurgie bij hersteloperaties kunnen uitvoeren. Zo is er altijd een orthopeed beschikbaar en kunnen ze het behandelplan met elkaar afstemmen. 
  • Er wordt met meerdere deskundigen samengewerkt aan de behandeling. Zo maakt het ziekenhuis optimaal gebruik van de aanwezige deskundigheid. 
  • Alle complicaties en behandelresultaten worden goed geregistreerd. Zo kan de zorg continu verbeterd worden als dat nodig is.     
  • Het aantal diepe wondinfecties bij de reguliere plaatsing van een heup- en of knieprothese is relatief laag.

Beste zorg in 2018

Wilt u weten welke zorgverleners aan de kwaliteitseisen van CZ voldoen voor de behandeling van langdurige infecties na een heup- of knieprothese voor 2018? Bekijk voor meer informatie de beoordelingen in 2018 of lees waarom we sommige zorg selectief inkopen. Medio november 2017 vindt u in de Zorgvinder welke zorgverleners daadwerkelijk worden gecontracteerd voor het uitvoeren van deze behandeling in 2018.

Gebruik de Zorgvinder om een zorgverlener bij u in de buurt te vinden. U kunt zoeken op Infectieprothesiologie.

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Hoe kan het CZ Zorgteam u helpen?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor persoonlijk advies, het regelen van zorg en het vergelijken van zorgverleners.

Zorgteam