Beste zorg bij een langdurige infectie na heup- of knieprothese (infectieprothesiologie)

Het succes van de behandeling van infecties na heup- of knieprotheses hangt af van de kwaliteit van het behandelteam. Daar selecteren we zorgverleners op.

Wat zijn de gevolgen van een langdurige infectie?

In Nederland worden jaarlijks zo’n 600 heup- of knieprotheses vervangen vanwege een langdurige infectie. Hebt u zo'n infectie? Dan bent u vaak langdurig ziek. Soms moet een chirurg de prothese zelfs operatief verwijderen om vervolgens de infectie te bestrijden. Daarna kan de chirurg weer opnieuw een prothese plaatsen.

Welke kwaliteitseisen stelt CZ aan zorgverleners?

  • Het ziekenhuis voert minimaal 20 operaties per jaar uit voor de behandeling van een langdurige infectie na het plaatsen van een heup- of knieprothese. Deze richtlijn is vastgesteld door de beroepsgroep. In een ziekenhuis met veel ervaring zijn de behandelingen vaak beter. Hierdoor zijn er minder vaak nabehandelingen of extra bezoeken aan het ziekenhuis nodig. 
  • Er zijn minimaal twee orthopeden die infectiechirurgie bij revisieoperaties kunnen uitvoeren. Zo is er altijd een orthopeed beschikbaar en kunnen ze het behandelplan met elkaar afstemmen. 
  • Er wordt met meerdere deskundigen samengewerkt aan de behandeling. Zo maakt het ziekenhuis optimaal gebruik van de aanwezige deskundigheid. In het behandelteam wordt het behandelplan van de patiënten besproken. 
  • Alle complicaties en behandelresultaten worden goed geregistreerd. Zo kan de zorg continu verbeterd worden als dat nodig is.     

Beste zorg in 2017

Wilt u weten welke zorgverleners aan de kwaliteitseisen van CZ voldoen voor de behandeling van langdurige infecties na een heup- of knieprothese? Bekijk voor meer informatie de beoordelingen van zorg bij infectieprothesiologie of lees waarom we sommige zorg selectief inkopen.

Gebruik de Zorgvinder om een zorgverlener bij u in de buurt te vinden.

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Hoe kan het CZ Zorgteam u helpen?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor uitleg over regelingen, voor ondersteuning of voor vragen die met uw persoonlijke situatie te maken hebben.

CZ Zorgteam