Beste zorg bij Mohs' chirurgie

Mohs' chirurgie is een operatietechniek voor het verwijderen van huidkanker. Vanaf 2017 sluit CZ voor het uitvoeren van Mohs' chirurgie alleen contracten met gekwalificeerde en gecertificeerde dermatologen.

Wat is Mohs' chirurgie?

Mohs' micrografische chirurgie is een operatietechniek voor de behandeling van bepaalde typen huidkanker, zoals basaalcelcarcinoom en plaveiselcelcarcinoom.

Bij Mohs' chirurgie wordt een tumor laagje voor laagje weggehaald en wordt elk laagje direct onder de microscoop onderzocht op tumorcellen. Zo kunnen dermatologen het tumorweefsel nauwkeurig verwijderen en de gezonde huid zoveel mogelijk sparen.

De voordelen van behandeling met Mohs' micrografische chirurgie: 

  • U ontvangt op één dag zowel de behandeling als de uitslag. 
  • U mag ervan uitgaan dat de huidkanker in zijn geheel verwijderd is 
  • Er wordt niet onnodig (gezonde) huid verwijderd.

Goed gekwalificeerde en gecertificeerde dermatologen

Omdat huidkanker steeds vaker voorkomt, is de verwachting dat Mohs' chirurgie steeds vaker wordt toegepast. CZ vindt het belangrijk dat alleen gekwalificeerde dermatologen deze bijzondere operatietechniek uitvoeren. Daarom stellen we vanaf 2017 extra kwaliteitseisen voor Mohs' chirurgie. 

In samenwerking met de NVDV

De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (NVDV) heeft kwaliteitsnormen vastgesteld voor Mohs' chirurgie. CZ volgt die normen en sluit alleen contracten af met centra voor Mohs' chirurgie die voldoen aan de certificering van de NVDV.

Enkele eisen die we stellen aan gecontracteerde dermatologen voor Mohs' chirurgie: 

  • Ieder gecertificeerd centrum heeft ten minste twee gecertificeerde dermatologen. 
  • De gecertificeerde dermatologen verrichten of geven leiding aan minstens driehonderd Mohs-behandelingen per vijf jaar.  
  • De gecertificeerde dermatologen werken samen met minimaal één andere Mohs-dermatoloog in een multidisciplinair huidkankerteam. 
  • In het huidkankerteam werken ook minimaal een patholoog en een plastisch chirurg. 

Meer over de kwaliteitsnormen in Leidraad Mohs' chirurgie van de NVDV.

Beste zorg in 2017

Wilt u weten welke zorgverleners aan de kwaliteitseisen van CZ voldoen voor Mohs' chirurgie voor 2017? Bekijk voor meer informatie de beoordelingen van Mohs' chirurgie in 2017 of lees waarom we sommige zorg selectief inkopen.

Gebruik de Zorgvinder om een zorgverlener bij u in de buurt te vinden.

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Hoe kan het CZ Zorgteam u helpen?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor uitleg over regelingen, voor ondersteuning of voor vragen die met uw persoonlijke situatie te maken hebben.

CZ Zorgteam