Beste zorg bij Mohs' chirurgie

Mohs' micrografische chirurgie is een operatietechniek voor de behandeling van bepaalde typen huidkanker, zoals basaalcelcarcinoom en plaveiselcelcarcinoom.

Omdat huidkanker steeds vaker voorkomt, is de verwachting dat Mohs' chirurgie steeds vaker wordt toegepast. CZ vindt het belangrijk dat alleen gekwalificeerde dermatologen deze bijzondere operatietechniek uitvoeren. Daarom stellen we vanaf 2017 extra kwaliteitseisen voor Mohs' chirurgie.

Beste zorg in 2017

Wilt u weten welke zorgverleners aan de kwaliteitseisen van CZ voldoen voor Mohs' chirurgie voor 2017? Bekijk voor meer informatie de beoordelingen van Mohs' chirurgie in 2017 of lees waarom we sommige zorg selectief inkopen.

In samenwerking met de NVDV

De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (NVDV) heeft kwaliteitsnormen vastgesteld voor Mohs' chirurgie. CZ volgt die normen en sluit alleen contracten af met centra voor Mohs' chirurgie die voldoen aan de certificering van de NVDV.

Enkele eisen die worden gesteld aan gecontracteerde dermatologen voor Mohs' chirurgie: 

  • Ieder gecertificeerd centrum heeft ten minste twee gecertificeerde dermatologen. 
  • De gecertificeerde dermatologen verrichten of geven leiding aan minstens driehonderd Mohs-behandelingen per vijf jaar.  
  • De gecertificeerde dermatologen werken samen met minimaal één andere Mohs-dermatoloog in een multidisciplinair huidkankerteam. 
  • In het huidkankerteam werken ook minimaal een patholoog en een plastisch chirurg. 

Meer over de kwaliteitsnormen in Leidraad Mohs' chirurgie van de NVDV.

Beste zorg in 2018

Wilt u weten welke zorgverleners aan de kwaliteitseisen van CZ voldoen voor Mohs' chirurgie voor 2018? Bekijk voor meer informatie de beoordelingen van Mohs' chirurgie in 2018 of lees waarom we sommige zorg selectief inkopen. Medio november 2017 vindt u in de Zorgvinder welke zorgverleners daadwerkelijk worden gecontracteerd voor het uitvoeren van deze behandeling in 2018.

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Hoe kan het CZ Zorgteam u helpen?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor persoonlijk advies, het regelen van zorg en het vergelijken van zorgverleners.

Zorgteam