CZ en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis ondertekenen integraal tarief

Op donderdag 27 maart ondertekenden Zorgverzekeraar CZ en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland (Zeeland) als eerst in Nederland een integraal tarief voor het verlenen van verloskundige zorg.

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is al een aantal jaar bezig om de verloskundige zorg van het ziekenhuis te vernieuwen. Onderdeel hiervan is de integratie van eerste, tweede en derdelijns verloskundig zorg binnen verloskundig centrum CuraVita. Tijdens de hele keten van verloskundige zorg, van aanmelding en intake tot en met de thuis- of poliklinische bevalling, werkt een team van verloskundigen, verpleegkundigen en gynaecologen nauw samen. Zij werken samen om geïntegreerde, efficiënte en hoogwaardige zorg te verlenen aan zwangere vrouwen in de regio’s Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten en Schouwen Duiveland. De ondertekening van het integraal tarief zorgt ervoor dat voor al deze zorg 1 standaardtarief wordt gehanteerd. Achter de schermen, want de zwangere zelf merkt hier niets van.

Voordelen integraal tarief
Een integraal tarief geeft zorgverzekeraars meer vrijheid om de zorg passend in te kopen. Ook zorgt het integraal tarief voor meer flexibiliteit binnen ziekenhuizen, daar in het tarief álle zorgkosten zijn opgenomen. Doel van het integrale tarief is om prijs, kwaliteit en het aantal behandelingen die ziekenhuizen verrichten beter te kunnen sturen.

Eerste afspraken
Het is Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en CZ gelukt om als eerste afspraken te maken over een integraal tarief voor verloskundige zorg. In dit integrale tarief is de hele ketenzorg voor zwangere vrouwen opgenomen: zowel de kosten voor eerstelijns, tweedelijns als gynaecoloog.

Bel ons

CZ Klantenservice

088 555 77 77
Maandag t/m vrijdag 8:00 - 21:00 uur
Zaterdag 10:00 - 14:00 uur