Medicijnen van Ranbaxy

Tilburg, 28 januari 2014

Verschillende media hebben afgelopen week aandacht besteed aan medicijnen gemaakt door de fabrikant Ranbaxy.

In de Verenigde Staten mogen sommige medicijnen van Ranbaxy niet meer worden verkocht, omdat de grondstoffen niet volgens de geldende richtlijnen gemaakt zijn. De IGZ (Inspectie voor de Gezondheidszorg) heeft bepaald dat vanaf vrijdag 24 januari sommige medicijnen van Ranbaxy ook niet meer in Nederland mogen worden ingevoerd.

Wat betekent dit voor mij?

Het invoerverbod geldt alleen voor de volgende medicijnen:

Atorvastatine
Manier van toedienen: Oraal; Sterkte: 10 mg / 20 mg / 40 mg
Tamsulosine
Manier van toedienen: Oraal; Sterkte: 0,4 mg

Voor de medicijnen waar een importverbod geldt, twijfelt de IGZ niet aan de veiligheid maar zijn er bepaalde richtlijnen waar niet aan is voldaan. Daarom kunt u ook deze medicijnen van Ranbaxy gewoon blijven gebruiken. We begrijpen dat de berichten over Ranbaxy u ongerust maken. Als u liever een medicijn wilt van een andere fabrikant, dan kan dit. Neem hiervoor contact op met uw apotheek. Als u ouder bent dan 18 jaar en u hebt dit jaar uw eigen risico nog niet betaald, dan betaalt u over de kosten van deze medicijnen het eigen risico.

Wie bepaalt of een medicijn veilig is?

Ieder medicijn wat in Nederland wordt verkocht moet aan strenge eisen voldoen. Of er wordt voldaan aan deze eisen wordt uitgebreid getest. Uiteindelijk bepaalt de IGZ External link of een geneesmiddel veilig is.

Bel ons

CZ Klantenservice

088 555 77 77
Maandag t/m vrijdag 8:00 - 21:00 uur
Zaterdag 10:00 - 14:00 uur

Stel uw vraag via WhatsApp

06 13 65 19 50
Binnen 4 uur antwoord.
We appen op ma t/m vrij tussen 8:30 uur en 17:30 uur.