Recordaantal inzendingen verwenzorg in jubileumjaar

Recordaantal verwenzorgideeën in jubileumjaar
Het CZ Fonds ontving 156 inzendingen voor de verwenzorgprijsvraag, een recordaantal. "Het maakt het tienjarig jubileum van de verwenzorg bij CZ extra speciaal", zegt Josephine Vogel, manager van het CZ Fonds.

Tienjarig jubileum
Het is 10 jaar geleden dat het CZ Fonds startte met de verwenzorgprijsvraag. Elk jaar geeft het fonds 40 verwenzorgdagen cadeau aan chronisch en ongeneeslijk zieken in de psychiatrie, ouderen- en gehandicaptenzorg in de zorgkantoorregio’s Zuidoost-Brabant, Zuid-Limburg, Zeeland, West-Brabant en de Zuid-Hollandse eilanden. Via verwenzorg wordt de maatschappelijke betrokkenheid van CZ in relatie tot mensen die afhankelijk zijn voor zorgverlening heel concreet. Er zijn in deze periode ongeveer 400 verwenzorgprijzen uitgereikt!

Aandacht voor de kleine dingen in de zorg
Op 4 april jl. sloot de inzending voor de prijsvraag die als thema 'Aandacht voor de kleine dingen in de zorg' had. Want het zijn juist de kleine dingen in de zorg die een groot verschil maken. Zoals de tijd nemen om naar de patiënt te luisteren of om even iets rustig uit te leggen. Die momenten zijn de kersen op de taart.

Jury
Alle inzendingen worden door een jury beoordeeld. De veertig meest bijzondere ideeën voor verwenzorg worden beloond met een prijs van maximaal 1.000 euro. Jaarlijks nodigt het CZ Fonds ongeveer 500 zorginstellingen uit om een idee in te sturen voor verwenzorg voor hun cliënten. De CZ Verwenzorgprijsvraag is altijd gekoppeld aan een specifiek thema in het teken van persoonlijke aandacht en verbetering van de kwaliteit van leven van chronisch zieken in de psychiatrie, ouderenzorg en verstandelijk gehandicaptenzorg.

Feestelijke prijsuitreiking
De extra feestelijke prijsuitreiking zal eind dit jaar in Tilburg plaatsvinden.

Bel ons

CZ Klantenservice

088 555 77 77
Maandag t/m vrijdag 8:00 - 21:00 uur
Zaterdag 10:00 - 14:00 uur