Ook CZ in gesprek over veranderingen in spoedeisende hulp

Tilburg, 7 februari 2014

Deze week hoorde u in het nieuws dat er plannen zijn van zorgverzekeraars om de complexe spoedeisende hulp-afdelingen (SEH) anders in te richten in de omgeving van Den Haag en Zoetermeer. Welke rol heeft CZ hier in? En wat betekent dit voor u? Hieronder leggen wij dit uit.

 1. Klopt het dat de spoedeisende hulp-afdelingen (SEH) en intensive care-afdelingen (IC) van het LangeLand ziekenhuis, het Bronovo en het Diaconessenhuis gaan sluiten?
  Dat is momenteel echt niet aan de orde. U kunt deze afdelingen in geval van nood dus gewoon bezoeken. Wel vindt CZ samen met andere zorgverzekeraars dat de kwaliteit van complexe spoedzorg bij bijvoorbeeld hartaanvallen en/of hersenbloedingen beter kan. Door deze complexe zorg te verbeteren, vergroten we de overlevingskansen en verkleinen we de kans op complicaties. Daarom praten we nu met alle ziekenhuizen in de regio om samen te kijken hoe dit het beste georganiseerd kan worden.
 2. Wat verandert er in 2014 voor mij als ik complexe spoedzorg nodig heb?
  Dit jaar verandert er niets voor u. U kunt gewoon terecht bij het LangeLand ziekenhuis, het Bronovo en het Diaconessenhuis. Voor de toekomstige inrichting van complexe spoedzorg in uw regio praten wij met de ziekenhuizen en huisartsen die daar werken. Omdat wij de grootste zorgverzekeraar zijn in uw regio, nemen wij hierin het voortouw. In andere regio’s doen andere zorgverzekeraars dit. 
 3. Wat verandert er voor mij in de toekomst als ik complexe spoedzorg nodig heb?
  Het is mogelijk dat de organisatie en inrichting van de complexe spoedzorg in de toekomst anders wordt. Er zitten verschillen in kwaliteit tussen verschillende ziekenhuizen op het gebied van complexe spoedeisende hulp en we vinden dat u in de toekomst direct terecht moet komen in het beste ziekenhuis. Dit vergroot uw overlevingskansen. 
 4. Hoe ver moet ik reizen om spoedzorg te kunnen krijgen?
  In 2014 verandert er niets voor u. U kunt nog steeds terecht bij de spoedeisende hulp-afdeling bij het LangeLand ziekenhuis, het Bronovo en het Diaconessenhuis. Het is mogelijk dat de organisatie en inrichting van de complexe spoedzorg n de toekomst wel gaat veranderen. Waar wij voor zorgen is dat u direct terecht komt in het ziekenhuis waar u de beste zorg voor uw situatie kunt krijgen. 
 5. Waar kan ik terecht in geval van spoed?
  Dat is en blijft hetzelfde. U gaat overdag naar uw huisarts en ’s avonds, ’s nachts en in het weekend naar de huisartsenpost (HAP). Daar hoort u of u naar de spoedeisende hulp-afdeling van het ziekenhuis moet of niet.

Meer over het hoofdlijnenakkoord 

Bel ons

CZ Klantenservice

088 555 77 77
Maandag t/m vrijdag 8:00 - 21:00 uur
Zaterdag 10:00 - 14:00 uur

Stel uw vraag via WhatsApp

06 13 65 19 50
Binnen 4 uur antwoord.
We appen op ma t/m vrij tussen 8:30 uur en 17:30 uur.