Beste zorg bij een langdurige infectie na heup- of knieprothese (infectieprothesiologie)

CZ sluit alleen contracten met ziekenhuizen die goede zorg bieden bij infectieprothesiologie. Zo leveren we een bijdrage aan betere en betaalbare zorg. Het succes van de behandeling van infecties na heup- of knieprotheses hangt af van de kwaliteit van het behandelteam.

Waar toetsen wij zorgverleners op?

  • Het ziekenhuis voert minimaal 20 operaties per jaar uit voor de behandeling van een langdurige infectie na het plaatsen van een heup- of knieprothese. In een ziekenhuis met veel ervaring zijn de behandelingen vaak beter. Hierdoor zijn er minder vaak nabehandelingen of extra bezoeken aan het ziekenhuis nodig.
  • Er zijn minimaal twee orthopeden die infectiechirurgie bij hersteloperaties kunnen uitvoeren. Zo is er altijd een orthopeed beschikbaar en kunnen ze het behandelplan met elkaar afstemmen.
  • Er wordt met meerdere deskundigen samengewerkt aan de behandeling. Zo maakt het ziekenhuis optimaal gebruik van de aanwezige deskundigheid.
  • Alle complicaties en behandelresultaten worden goed geregistreerd. Zo kan de zorg continu verbeterd worden als dat nodig is.
  • Het aantal diepe wondinfecties bij de reguliere plaatsing van een heup- en of knieprothese is relatief laag.

Beste zorg in 2018

Gebruik de Zorgvinder om te zoeken naar zorgverleners bij u in de buurt. In de Zorgvinder ziet u ook welke zorgverleners wij gecontracteerd hebben en welke beoordeling zij krijgen.