Beste zorg bij Mohs' chirurgie

Mohs' micrografische chirurgie is een operatietechniek voor de behandeling van bepaalde typen huidkanker, zoals basaalcelcarcinoom en plaveiselcelcarcinoom.

Omdat huidkanker steeds vaker voorkomt, is de verwachting dat Mohs' chirurgie steeds vaker wordt toegepast. CZ vindt het belangrijk dat alleen gekwalificeerde dermatologen deze bijzondere operatietechniek uitvoeren.

In samenwerking met de NVDV

De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (NVDV) heeft kwaliteitsnormen vastgesteld voor Mohs' chirurgie. CZ volgt die normen en sluit alleen contracten af met centra voor Mohs' chirurgie die voldoen aan de certificering van de NVDV.

Enkele eisen die worden gesteld aan gecontracteerde dermatologen voor Mohs' chirurgie:

  • Ieder gecertificeerd centrum heeft ten minste twee gecertificeerde dermatologen.
  • De gecertificeerde dermatologen verrichten of geven leiding aan minstens driehonderd Mohs-behandelingen per vijf jaar.
  • De gecertificeerde dermatologen werken samen met minimaal één andere Mohs-dermatoloog in een multidisciplinair huidkankerteam.
  • In het huidkankerteam werken ook minimaal een patholoog en een plastisch chirurg.

Meer over de kwaliteitsnormen in Leidraad Mohs' chirurgie van de NVDV

Beste zorg in 2018

Gebruik de Zorgvinder om te zoeken naar zorgverleners bij u in de buurt. In de Zorgvinder ziet u ook welke zorgverleners wij gecontracteerd hebben en welke beoordeling zij krijgen.