Kijk of u een aanvullende verzekering nodig hebt

Een goede zorgverzekering is heel belangrijk. Maar niet iedereen heeft evenveel zorg nodig. Kijk daarom goed naar uw situatie. Zodat uw verzekering altijd bij u past.

1. Ken uw basisverzekering

Er kunnen onverwachte kosten zijn die uw basisverzekering niet vergoedt.

Bijvoorbeeld spoedeisende hulp in het buitenland. Die krijgt u vergoed, maar tegen Nederlands tarief. Als de zorg in het buitenland duurder is dan in Nederland, moet u de rest bijbetalen. Als u een aanvullende verzekering hebt, krijgt u de kosten van zorg in het buitenland (gedeeltelijk) vergoed. Binnen de EU/EER, Zwitserland en verdragslanden krijgt u 100% vergoed. In andere landen is de vergoeding maximaal 2 keer het bedrag dat u in Nederland vergoed krijgt.

Een ander voorbeeld: tandzorg na een ongeval. Dat zit niet in uw basisverzekering en dus zult u zelf de tandarts moeten betalen. Die kosten kunnen hoog oplopen.

Met de aanvullende verzekering Start bent u al vanaf € 1,95 per maand verzekerd voor deze onvoorziene zorg.

2. Welke zorg hebt u nodig?

  • Gaat u regelmatig naar de fysiotherapeut?
  • Hebt u een bril of contactlenzen?
  • Bent u zwanger?
  • Gaat u naar een alternatieve genezer?

Dan is een uitgebreidere aanvullende verzekering zeker iets om over na te denken. Deze hebt u al vanaf € 7,90 per maand.

3. Kijk naar de toekomst

U kunt de toekomst niet voorspellen. Maar misschien weet u nu al dat uw kind volgend jaar een beugel krijgt. Of dat uw tandarts flink moet boren. Ook dan is een aanvullende verzekering of tandartsverzekering het overwegen waard.

4. En naar het verleden

  • Hoeveel premie betaalde u vorig jaar voor uw aanvullende verzekering?
  • Welke zorg had u nodig die buiten de basisverzekering viel?
  • Wat zou u voor de zorg hebben betaald zonder uw aanvullende verzekering?

Verwacht u dat uw situatie volgend jaar niet verandert? Dan kunt u op deze manier afwegen of een aanvullende verzekering geschikt is voor u.

5. Vergelijk aanvullende verzekeringen

Bij ons kunt u ook een aanvullende verzekering afsluiten als u ziek bent. Er is dus geen medische selectie. De enige verzekering waarvoor wél medische selectie geldt, is de aanvullende verzekering Uitgebreide Tandarts. Om die af te sluiten hebt u een verklaring nodig van uw tandarts.

Bent u verzekerd bij CZ en wilt u een aanvullende verzekering afsluiten of wijzigen? Bel ons of regel het op Mijn CZ.

Nog geen klant van CZ? Kies de verzekering die het beste bij u past.

Krijgt u zorg vergoed uit de Wet langdurige zorg (Wlz) en woont u in een instelling waar u ook behandeld wordt, zoals een verpleeghuis? Dan is een aanvullende verzekering niet altijd nodig. Benieuwd hoe dit voor u zit?

Antwoord op de meest gestelde zorgverzekeringsvragen

Bij het afsluiten van een zorgverzekering heeft u de keuze om een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering af te sluiten. Maar hoe maakt u deze afweging? Tijdens het webinar ‘Antwoord op de meest gestelde zorgverzekeringsvragen’ geven experts hier antwoord op. U ziet hier een deel van het webinar. Bekijk hier het hele webinar.

CZ Klantenservice