Vergoedingen overige voethulpmiddelen

Overige voethulpmiddelen zijn bijvoorbeeld (orthopedische) zooltjes, tape, drukverband, teenprothesen, nagelprothesen en nagelbeugels. Kijk wat u vergoed krijgt.

Vergoeding: aanvullende verzekering

We vergoeden deze voethulpmiddelen:

 • als u één van onderstaande aanvullende verzekeringen hebt én 
 • als u onder behandeling bent van een podotherapeut, podoloog of pedicure én 
 • als de podotherapeut, podoloog of pedicure de voethulpmiddelen levert en heeft vastgesteld dat de voethulpmiddelen medisch noodzakelijk zijn voor uw behandeling. Vergoeding via de pedicure geldt alleen als u daar behandeld wordt voor reumatische artritis. 

Belangrijk! De maximumvergoeding geldt voor steunzolen en voethulpmiddelen samen.

Bent u collectief verzekerd?Voeg uw collectiviteit toe

U ziet de pakketten voor: Collectiviteit weghalen

Wat betaalt u zelf? 

 • Voor zorg uit de aanvullende verzekering betaalt u geen eigen risico1 en eigen bijdrage2
 • Zijn de voethulpmiddelen duurder dan de vergoeding die u krijgt? Dan betaalt u dit verschil zelf. 

Waar kunt u terecht? 

Kies zelf een door CZ erkende podotherapeut, podoloog of pedicure voor uw behandeling.

Vind een leverancier 

U kunt zoeken op de soort behandeling die u nodig hebt. U herkent de erkende podotherapeut, podoloog of pedicure aan het groene vinkje.

 1. Eigen risico is het bedrag dat u eerst zelf betaalt voordat u een vergoeding krijgt voor zorg. In Nederland kennen we 2 vormen van eigen risico, het verplichte en het vrijwillige eigen risico. Het verplichte eigen risico stelt de overheid vast en is in 2017 en 2018 € 385,-. Bovenop het verplichte eigen risico kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico van maximaal € 500,-. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

  terug naar de tekst
 2. Voor sommige zorg of hulpmiddelen geldt een eigen bijdrage. Dit betekent dat u een deel van uw zorgkosten eerst zelf betaalt. Dit kan voor zorg uit de basisverzekering zijn, maar ook voor zorg uit de aanvullende verzekering. De overheid bepaalt de hoogte van de eigen bijdrage en de zorg waarvoor deze geldt. Zo geldt er een eigen bijdrage voor zittend ziekenvervoer en kraamzorg. De eigen bijdrage staat los van het eigen risico. Krijgt u zorg uit de basisverzekering? Dan betaalt u soms dus eerst een eigen bijdrage, en over het resterende bedrag het eigen risico.

  terug naar de tekst