Schoutens Lijfblog

Welkom bij Schoutens Lijfblog

Eén keer per maand staat Wouter Schouten stil bij een facet van fysieke arbeidsbelasting. Wouter is senior adviseur zorg en bedrijfszorg bij CZ. Hij is al zo’n 20 jaar werkzaam in het domein van arbeid en gezondheid, waarvan de laatste 6 jaar in de zorgverzekeringswereld. Door de Harvard opleiding Culture of Health raakte hij gefascineerd hoe de bedrijfscultuur kan helpen om medewerkers te stimuleren gezonder te leven. Hij adviseert organisaties hoe ze medewerkers gezond, vitaal en inzetbaar houden. Zelf is hij bewust bezig met voeding en beweging en gaat graag op reis met zijn gezin.

“Mijn hart is geblesseerd”, zei ze. Wat doe je dan als werkgever?

Soms lopen dingen even niet zoals we willen. Ziekte, overlijden, echtscheiding: knappe vent of vrouw die dat niet mee naar het werk neemt. Het is dan o zo belangrijk om er voor je medewerkers te zijn. Wouter ondervond het aan den lijve.

Lees het verhaal van Wouter

Wie geen slurf heeft, moet slim zijn

Olifantenouders geven hun kinderen achteloos een duwtje mee in de goede richting met hun slurf. Nudging noemen de Engelsen dat.

Zo geeft u medewerkers een duwtje in de goede richting

Over geurende koffie en een oude barista

Naarmate medewerkers ouder worden, neemt de kans op langdurige uitval toe. Kijk wat u kunt leren van Gambrinus, het bekendste koffielokaal van Napels.

Lees de tips van Wouter in zijn column