Wie geen slurf heeft, moet slim zijn

Olifantenouders geven met hun slurf kinderen achteloos een duwtje mee in de goede richting. Nudging noemen de Engelsen dat. Waarom zetten we dit niet in om medewerkers te laten werken aan hun gezondheid?

De slurf is een handig ding. Olifantenouders geven er hun kinderen achteloos een duwtje mee in de goede richting.

Nudging noemen de Engelsen dit en ik vind het een heerlijk woord. Je dwingt iemand op speelse wijze zijn gedrag te veranderen.

Op het gebied van gezondheid werkt nudging wonderwel. En zeker als je medewerkers fit en vitaal wilt houden, zodat ze fysiek in staat blijven om hun werk te doen.

Heb je gehoord dat een medewerker het moeilijk vindt om vroeg op te staan?

Geef hem voor z’n verjaardag een wekker op wieltjes, zodat hij wel uit bed moet komen om het alarm af te zetten.

Wil je medewerkers helpen om af te vallen?

Richt je kantine dan zo in dat mensen niet meer met z’n vieren aan tafel kunnen zitten. In een groep werkt iemand zomaar 50% meer voedsel naar binnen dan dat hij alleen eet. (Al is voor gezelligheid en teamgeest ook iets te zeggen ;-))

Vind je vitaliteit belangrijk?

Zet een tafeltennistafel of voetbalspel neer en laat het personeel, ook onder werktijd, lekker spelen.

Nudging is een subtiel principe. Het speelt in op het inzicht dat we beslissingen niet met ons volle verstand nemen, maar ons vaak laten leiden door allerlei (niet-relevante) prikkels. Door omstandigheden te veranderen, verander je gedrag. Met verandering in gedrag kun je fysieke belastbaarheid van medewerkers vergroten.

In de food-branche zijn ze er uitermate bedreven in. Ik wandelde laatst op uitnodiging door een groothandel en werd verrast door bakken heerlijk ogend fruit en uitgekiende looproutes die me bij producten brachten die ik helemaal niet kende. Toen de directie van de groothandel me naderhand vroeg hoe ze haar personeel tot een gezondere leefstijl kon bewegen, riep ik spontaan: ‘Nudge ze! Gebruik de technieken die jullie marketeers tot in detail beheersen. Laat die collega's dingen bedenken die medewerkers een duwtje in de goede richting geven, zodat ze gezonde keuzes maken.’

Of mijn ingeving wordt opgevolgd, weet ik niet en doet er ook niet toe. Ik zou het al prachtig vinden wanneer HR-professionals en ondernemers zich ervan bewust worden dat ze met kleine, slimme aanpassingen grote effecten kunnen realiseren.

Mensen kiezen meestal voor de standaard optie. Daarom hebben we in onze kantine de counter met gezonde voeding bij de entree gezet, waardoor mensen meteen salade op een bord beginnen te scheppen. De vette happen zijn er nog wel, maar lopen niet in het oog en worden daardoor ook minder vaak besteld. De omzetting heeft geen euro gekost, maar ze heeft een prettig positieve invloed op het eetpatroon van medewerkers.

Wanneer een gebouw drie verdiepingen telt, plaats dan gerust eens het bordje ‘defect’ op de deuren van de lift, zodat mensen de trap nemen. En als je weet dat een groepje medewerkers aan het lijnen is, kun je ze extra motiveren door op elke verdieping een bordje te hangen waarop staat hoeveel calorieën ze op de trap hebben verbrand.

Wie geen slurf heeft, moet slim zijn. Door creatief te denken kun je mensen gemakkelijk een duwtje in de goede richting geven, zodat ze, als vanzelf, gezonde keuzes maken.

Wouter Schouten, senior adviseur zorg en bedrijfszorg bij CZ

Wouter adviseert bedrijven op het gebied van collectiviteiten en gezondheidsmanagement. Hij is bewust bezig met voeding en beweging en gaat graag op reis met zijn gezin.

Telefoonnummer: (06) 23 36 25 49

E-mail Wouter
Of bekijk Wouters LinkedIn-profiel

Wouter Schouten

Lees meer over fysieke arbeidsbelasting

Lassen

HR-professional? Zo voorkomt u verzuim door fysieke belasting

Als uw medewerker kampt met fysieke klachten, wilt u hem snel en goed helpen om uitval te voorkomen. De beste manier om dat aan te pakken verschilt per branche. We hebben de oorzaken en remedies overzichtelijk per branche op een rij gezet.

Zo pakt u fysieke belasting aan

Vul de rekentool in

De meest voorkomende gezondheidsrisico’s in het MKB

Elke branche heeft eigen gezondheidsrisico’s die een logisch gevolg zijn van het soort werk dat medewerkers doen. Kijk wat de uitdagingen in uw branche zijn en ontdek met welke 3 beroepsziekten uw medewerkers het meest te maken krijgen.

Blijf gezondheidsrisico's de baas