Elk HR-jaarplan verdient een hoofdstuk ‘gezondheid’

Veel HR-managers hebben er in het najaar weer mee te maken: het HR-jaarplan. Eén hoofdstuk mag er niet aan uw plan ontbreken: ‘gezondheid en inzetbaarheid’. Maak uw plan snel en eenvoudig compleet.

Download de handleiding

Gezondheid en inzetbaarheid in uw jaarplan

Zo doet u dat

Vaak leven er op strategisch niveau goede ideeën voor het thema ‘gezondheid en inzetbaarheid’. Het probleem schuilt meer in de praktische invulling. Hoe maak je een werkbaar plan en implementeer je dat? We helpen u graag op weg.

De 5 componenten voor haalbare gezondheidsdoelstellingen

De mooiste gezondheidsplannen komen niet tot uitvoer, doordat de doelstellingen te ambitieus of te veelomvattend zijn. Maak het klein en meetbaar, is ons devies. Met slechts 5 componenten bepaalt u haalbare gezondheidsdoelstellingen voor uw HR-jaarplan én maakt u ze tot een succes. Kijk hoe.

Bepaal uw doelstellingen

Doelstellingen

Overzicht

Met duidelijke definities legt u een stevige basis voor uw jaarplan

Duurzame inzetbaarheid, wat is dat eigenlijk? Vraag het 3 managers en u krijgt 3 verschillende antwoorden. Goed afgebakende definities zijn daarom onmisbaar in uw HR-jaarplan. Ze zorgen voor een stevige basis waar geen discussie meer over mogelijk is. Weten hoe u sluitende definities maakt?

Volg de 4 stappen

Download de praktische handleiding

Met onze bedrijfszorgadviseurs hebben we een praktische handleiding gemaakt waarmee u het thema ‘gezondheid’ borgt in uw jaarplan. Kijk welke 5 elementen beslist niet mogen ontbreken.

Download de handleiding (pdf) 

Zo brengt u gezondheid in de praktijk

Een goede implementatie en communicatie zijn essentieel om alle gezondheidsdoelstellingen te laten slagen. Op basis van onderzoek onder 1500 bedrijven hebben we een eenvoudig plan ontwikkeld, waarmee u uw gezondheidsbeleid stap voor stap in praktijk brengt.

Aan de slag met uw gezondheidsplan

De 5 grootste HR-uitdagingen

Het zijn uitdagende tijden voor HR-professionals op het gebied van gezondheid en duurzame inzetbaarheid. Iedere HR-manager zal dit jaar weer met verrassingen te maken krijgen, maar er zijn ook uitdagingen waarvan we nu al zeker weten dat ze op uw pad komen.

Bekijk de HR-uitdagingen

Lees ook:

Budget bepalen

3 manieren om budget te bepalen

Elke organisatie is uniek en vraagt om een eigen manier om budget te reserveren. Bedrijfszorgadviseur Wouter Schouten schetst er 3.

Kies uw budgetmethode

Mensen aan vergadertafel in gesprek met elkaar

Overtuig uw directie met deze tips

U wilt investeren in de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers. Nu uw directie nog. Maak het klein en tastbaar.

Kijk hoe u de directie overtuigt

Samenwerken

Meer draagvlak met de juiste data

U staat sterk wanneer u kunt laten zien wat een probleem uw bedrijf kost, hoe groot de investering moet zijn en welk resultaat u verwacht.

Creëer meer draagvlak

Samen doen?

Onze bedrijfszorgspecialisten gaan met plezier naast u zitten om het onderwerp ‘gezondheid’ in uw jaarplan handen en voeten te geven. Neem gerust contact met ons op. Ook als u geen collectieve verzekering bij ons hebt.

Bel ons op telefoonnummer 088 555 71 00
Of stuur een e-mail

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief voor HR-professionals met actuele thema’s rondom gezondheid en duurzame inzetbaarheid.

Ja, schrijf mij in