Halte werkstress - verzamelpagina columns Aukje

Welkom bij Halte werkstress

Eén keer per maand staat Aukje Rekkers-Staal stil bij een facet van werkstress. Aukje is senior adviseur zorg en bedrijfszorg bij CZ. Ze is opgeleid in het vakgebied Arbeid en Gezondheid en adviseert organisaties over gezondheidsmanagement, verzuim en zorgcollectiviteiten. Preventie is haar passie.

“Mensen zijn productiever als ze zich goed voelen. Moeilijker is het niet.”

Mooie woorden van Sven Rickli, eigenaar van Nolost Capital en specialist in werkgeluk en organisatierendement. Werkgeluk is eigenlijk een soort verliefdheid, vindt Sven. Het geeft mensen vleugels. En dat merk je! De productiviteit schiet erdoor omhoog.

Werk gelukkig met Sven Rickli

Werkdruk versus werkstress

Een hoge werkdruk kan af en toe best lekker zijn, vindt adviseur zorg en bedrijfszorg Aukje. Maar stress is dat zeker niet. In haar dagelijkse praktijk ziet ze als geen ander de gevolgen van voortdurende werkdruk.

Lees de column over werkdruk versus werkstress

Waarom 5 A’s bepalend zijn voor ieders werkgeluk

HR-professionals praten veel over onderwerpen als burn-out en bevlogenheid. De bekendheid van het Spiraalmodel en het Stecr-kwadrant is groot. Over de 5 A’s hoor je vrijwel niemand. Hoog tijd voor een revival.

Kijk hoe de 5 A’s de barometer van werkgeluk beïnvloeden

24/7 online, een zegen of een vloek?

Geen organisatie kan tegenwoordig zonder mail, apps of social media. Maar een appje, mailtje of sms brengt medewerkers zomaar 5 minuten uit hun concentratie. Hoe ga je daar als werkgever mee om?

Lees de tips in de column