Raakt werkstress uw organisatie?

Stress is gezond. Maar te lang teveel stress op het werk kan leiden tot langdurig verzuim.

Uw CZ Zorgcoach pakt werkstress aan

Werkstress kan goed en slecht zijn

De meeste mensen presteren goed onder druk. Stress maakt productief en alert. De werkstress moet alleen niet te hoog worden, want dan kunnen ernstige klachten ontstaan. Klachten die zich lichamelijk en en psychisch uiten.

Verhoogde werkdruk

35% van het verzuim wordt veroorzaakt door werkstress. Iedere branche heeft ermee te maken. De kosten kunnen torenhoog zijn, maar vergeet vooral niet de verhoogde werkdruk bij de directe collega’s van de zieke werknemer. Of de bureaucratische rompslomp voor u als HR-verantwoordelijke.

“Ik ben verantwoordelijk voor de levering en verkoop van bloemen en heb contact met klanten, maar werk ook in het magazijn. Het zijn vaak lange dagen en er komt weleens fysiek zwaar werk bij kijken.” - Martijn, Inkoper bloemenveiling

Infographic: 1 miljoen Nederlanders hebben burn-out klachen

Infographic: werkstress kost 1,8 miljard per jaar

Infographic: Werkstress veroorzaakt meer dan 1/3 van de totale verzuimkosten

Voorkom onnodig verzuim

Reden genoeg om werkstress te leren herkennen en te voorkomen. De volgende diensten, die bij de collectieve zorgverzekering voor het MKB zijn inbegrepen, helpen u daarbij.

CZ Zorgcoach

Uw CZ Zorgcoach biedt mogelijkheden om de gezondheid van uw werknemers te versterken en verzuim te verkorten. Dat scheelt u geld én kopzorgen.

Ik wil direct contact met mijn CZ Zorgcoach

Veerkracht fitplan

Nodig uw medewerkers uit om hun stresslevel te testen via het Veerkracht fitplan1. Met hun score en advies op maat kunnen ze direct actie ondernemen. U kunt het natuurlijk ook zelf uitproberen en ontdekken hoe het met uw veerkracht staat.

Zo vergroot u de veerkracht van uw medewerkers

  1. Veerkracht is een fitplan dat u inzicht geeft in mentale en fysieke fitheid. Ontdek hoe uw medewerkers veerkrachtiger worden. Gebruik de online stresscheck, tests en tools wanneer het ú uitkomt.

    terug naar de tekst