Overeenkomst afsluiten met CZ

U wilt als startende huisarts een overeenkomst met CZ. Hoe vraagt u deze aan en waar moet u rekening mee houden?

Aanvraag

Vul de vragenlijst in en stuur deze naar rz.huisartsen@cz.nl. De vragenlijst wordt beoordeeld door de regionale zorginkoper. Is er nog aanvullende informatie nodig? Dan benaderen we u om dit bij u op te vragen.

Contracteerwijze

Na akkoord bieden we u een overeenkomst aan via het Zorginkoopportaal van VECOZO. Deze kunt u digitaal ondertekenen in VECOZO. Hiervoor hebt u een certificaat nodig. Dit kunt u alvast online aanvragen. Krijgt u van VECOZO bericht dat u een certificaat hebt voor de contracteermodule? Stuur ons dan een bevestigingsmail.

Wat moet u regelen met VECOZO?

Voor toegang tot het Zorginkoopportaal van VECOZO hebt u een geldig persoonlijk certificaat nodig dat voorzien is van de juiste autorisatie. Op de website van VECOZO vindt u alle informatie hierover. U vindt op deze pagina ook de actuele doorlooptijden van aanvragen voor het Zorginkoopportaal. Deze tijden kunnen tijdens piekperiodes oplopen. Houd hier rekening mee en dien uw aanvragen op tijd in.

Hebt u nog vragen over de werking van het Zorginkoopportaal? Kijk eens op de website van VECOZO bij de veelgestelde vragen of neem contact op met de afdeling Support & Administratie van VECOZO.

Volgsystematiek

U kunt de contractafspraken met CZ doorsturen naar de verre zorgverzekeraars. Hiervoor geeft u in het Zorginkoopportaal akkoord. Na het digitaal ondertekenen van uw overeenkomst gaat u naar het tabblad 'Volgsystematiek'. Hier selecteert u het jaartal en uw preferente zorgverzekeraar. U ziet nu de overeenkomst die u hebt afgesloten. Daaronder staat de button 'Kenmerken voor Volgverzoek & Verzenden'. Door dit te selecteren verstuurt u de afspraken en zijn deze voor alle zorgverzekeraars raadpleegbaar.

Vragen?

Hebt u nog vragen of opmerkingen? Dan staat het team Relatiebeheer Huisartsen van CZ voor u klaar. Stuur uw vraag via e-mail of bel 0113 274 991.

CZ kijkt uit naar een prettige samenwerking en wenst u veel succes met uw praktijkvoering.

Stuur uw vraag

Hebt u vragen? We helpen u graag.

Contact