Wat kunt u zelf doen bij diabetes?

Er zijn dingen die u zelf kunt doen om het leven met diabetes makkelijker te maken. Hier vindt u tips, online hulp en tests.

Verantwoorde voeding

Verantwoord eten is belangrijk voor mensen met diabetes. Zo is het aantal koolhydraten in een maaltijd van belang. Weet daarom wat u eet.

Let op uw gewicht

Afvallen of uw gewicht op peil houden? De CZ Dieetcoach kan u hierbij helpen: een 12 weken durend online afvalprogramma.

CZ Dieetcoach

Voldoende bewegen

Door te bewegen verbetert u de werking van insuline. Beweeg minstens een half uur per dag, bijvoorbeeld wandelen, fietsen, stofzuigen of sporten. Kijk ook op:

Mijn Beweegplan

Stoppen met roken

Diabetes en roken gaan slecht samen. U loopt meer kans op complicaties zoals hart- en vaatziekten, nierproblemen of oogaandoeningen. Mensen die stoppen met roken hebben daarna meestal een betere bloedsuiker. Speciaal voor CZ-verzekerden is er de Stoppen met roken coach.

Stoppen-met-roken-coach

Zorgadvies

Advies over waar u de beste zorg kunt vinden? Hulp bij de voorbereiding van uw afspraak bij de specialist? CZ helpt u verder. Bel met onze zorgadviseurs van het Zorgteam of stel uw vraag online

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Waarbij helpt het CZ Zorgteam?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor uitleg over regelingen, voor ondersteuning of voor vragen die met uw persoonlijke situatie te maken hebben.

CZ Zorgteam