COPD

opa

COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Diseases) is een chronische aandoening aan de luchtwegen en de longen. Ademhalen is hierdoor lastig. In 80 tot 90 procent van de gevallen ontstaat COPD na jarenlang roken. Kenmerken van COPD zijn:

  • chronisch hoesten
  • overmatige slijmproductie
  • chronische kortademigheid

Wat doet CZ voor u?

Leven met COPD is niet altijd makkelijk. U kunt, als u bij CZ verzekerd bent, bij ons terecht voor advies: persoonlijk, telefonisch of per e-mail. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze online diensten.

Stoppen met roken coach

Als u stopt met roken, gaan de longen veel minder snel achteruit. CZ kan u helpen te stoppen, met de online 'Stoppen met roken coach'.

Stoppen met roken coach

CZ Zorgteam

Hebt u vragen over COPD, lotgenotencontact of bijvoorbeeld patiëntenverenigingen? Bel dan met het CZ Zorgteam.

Advies van online deskundigen

Via e-mail kunt u een vraag stellen aan een ervaren deskundige op het gebied van COPD. Zoals een longverpleegkundige of een apotheker. Stel uw vraag en ontvang binnen twee werkdagen antwoord. Uiteraard is uw privacy gewaarborgd.

Mail de deskundige

CZ Gezondheidslijn

Hebt u vragen over bijvoorbeeld de oorzaak of kenmerken van COPD? Bel dan met de CZ Gezondheidslijn: 088 555 73 33.

Klantvoordeel: korting op astma of COPD-producten

De Gezondheidswinkel van CZ biedt van alles voor uw gezondheid en leefstijl. U vindt er producten die u kunnen helpen omgaan met uw astma of COPD zoals een luchtbevochtiger of inhalatieapparaat. Als CZ-verzekerde krijgt u extra korting.

CZ Gezondheidswinkel

Korting op CZ-verzekering voor leden van het Longfonds

Als lid van het Longfonds krijgt u korting op de basisverzekering van CZ. Wordt u klant bij CZ, dan profiteert u van verschillende voordelen speciaal voor mensen met astma of COPD.

Bereken de premiekorting voor leden van het Longfonds.

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Waarbij helpt het CZ Zorgteam?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor uitleg over regelingen, voor ondersteuning of voor vragen die met uw persoonlijke situatie te maken hebben.

CZ Zorgteam