Longfonds

De patiëntenvereniging Longfonds en CZ werken samen om de zorg voor mensen met longaandoeningen te verbeteren. 

Voordelen van CZ

Bent u lid van het Longfonds en wilt u zich bij CZ verzekeren? Dan profiteert u bij CZ van de volgende voordelen:

  • 5% korting op de basisverzekering
  • Een goede dekking vanuit aanvullende verzekeringen van CZ
  • Gebruik van CZ-diensten die speciaal bedoeld zijn voor mensen met longaandoeningen zoals de online Stoppen met roken coach. Als u stopt met roken, gaan de longen veel minder snel achteruit.
  • Via e-mail kunt u een vraag stellen aan een ervaren deskundige op het gebied van COPD zoals een longverpleegkundige of een apotheker.

Voordelen van lotgenotencontact

Door contact met andere mensen met astma of COPD kunt u meer te weten komen over uw longaandoening. Bovendien voelen mensen zich vaak na verloop van tijd minder machteloos als zij contact met lotgenoten hebben gehad. Voor mensen met astma (en COPD) zijn er organisaties als het Longfonds en de Longfonds patiëntenvereniging.

  • Andere mensen met astma zijn ‘ervaringsdeskundigen’. Zij kennen uit eigen ervaring de dagelijkse problemen die astma of COPD kan veroorzaken. Vaak hebben ze hier ook oplossingen voor gevonden. U kunt met deze deskundigheid uw voordeel doen.
  • Omdat lotgenoten uit ervaring weten wat u meemaakt, begrijpen ze snel waar u mee zit. Terwijl u aan anderen soms veel moet uitleggen, hebben lotgenoten vaak aan een half woord genoeg.
  • Het contact met lotgenoten is minder ‘officieel’ dan met de professionele hulpverlening. Bij de hulpverlening moet u een afspraak maken voor een gesprek of u kunt alleen tijdens het spreekuur terecht. In het contact met lotgenoten spelen dit soort zaken niet.

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Waarbij helpt het CZ Zorgteam?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor uitleg over regelingen, voor ondersteuning of voor vragen die met uw persoonlijke situatie te maken hebben.

CZ Zorgteam