Dag van de Mantelzorg: help eens een mantelzorger

Mantelzorgers staan het hele jaar klaar voor anderen. Maar wie helpt de mantelzorger? Op de Dag van de Mantelzorg draaien we de rollen om.

Dag van de Mantelzorg

Wie zorgt voor de mantelzorger?

Ruim vier miljoen Nederlanders zorgen voor een familielid, vriend, goede buur of bekende. Het hele jaar staan ze klaar voor anderen. Ze verzorgen ze, helpen ze met huishoudelijke klusjes of doen hun administratie. Dat is soms zwaar werk. En wie helpt dan de mantelzorger?

Doe eens een klusje voor een mantelzorger

Op donderdag 10 november, de Dag van de Mantelzorg, zijn de rollen omgedraaid. Vrienden, bekenden of buurtgenoten doen eens een klusje voor de mantelzorger. Dat kan van alles zijn: de heg knippen, een gezonde maaltijd koken of spullen naar de kringloop brengen.

Kent u een mantelzorger die wel wat hulp kan gebruiken? Doe vandaag dat klusje.

Wilt vaker mantelzorgers helpen?

CZ helpt mantelzorgers goed voor hun naaste te zorgen, maar ook voor zichzelf. Daarom werken we samen met WeHelpen, waar u zich kan aanmelden om een klusje te doen voor een ander.

Elk klusje is welkom. En u bepaalt zelf wanneer en hoe vaak u wilt helpen.

Meld u aan op de website van WeHelpen.

Zelf mantelzorger?

Zorgt u al voor iemand anders? Laat dan op wehelpen.nl weten welke hulp u goed kunt gebruiken.

WeHelpen Freecard Mantelzorg

Stuur een ansichtkaart

Laat ook anderen weten van de Dag van de Mantelzorg. Dus deel het nieuws op Facebook, Twitter of stuur een leuke ansichtkaart. U kunt de ansichtkaart gratis ophalen bij verschillende gemeentes, zorginstellingen of bij de servicekantoren van CZ.

Liever een digitale ansichtkaart?

Download de Dag van de Mantelzorg e-card.