Vergoedingen bij overgewicht

Welke kosten krijgt u vergoed als u overgewicht hebt? CZ biedt vergoedingen in zowel de basis- als aanvullende verzekering.

 

Dieetadvies
Een gezond gewicht begint bij gezonde voeding. Advies over gezond en evenwichtig eten wordt deels vergoed uit de basisverzekering.
Ergotherapie
Zwaar overgewicht of obesitas kan veel ongemakken met zich mee brengen. Een ergotherapeut bekijkt samen met u welke veranderingen, zowel in uw manier van leven als uw omgeving, nodig zijn om prettig te leven.
Gezondheidscursussen
CZ heeft vanuit de aanvullende verzekeringen vergoedingen voor cursussen en programma’s die te maken hebben met overgewicht. De cursussen moeten gegeven worden door een door ons erkende instelling/ zorgverlener of een erkende patiëntenvereniging. Denk aan de fysiotherapeut, thuiszorg, GGD of ziekenhuis.
Preventief onderzoek
Overgewicht vergroot de kans op hart- en vaatziekten. Als u inzicht wilt krijgen in uw gezondheid en de risico’s, kunt u een preventief onderzoek laten doen.
Generalistische Basis GGZ
Overgewicht kan gepaard gaan met psychische klachten. Uw huisarts is hiervoor uw eerste aanspreekpunt en kan u ook behandelen. Als uw huisarts het nodig vindt, kan hij u verwijzen naar een psycholoog. Het kan helpen om over uw klacht(en) met uw huisarts of een psycholoog te praten.
Advies door sportarts
Als u wilt gaan sporten om overgewicht tegen te gaan, kan een sportmedisch advies in kaart brengen welke sport het beste is, en hoe u verantwoord kunt sporten.
Voedingsadvies
Een gewichtsconsulent of diëtiste geeft persoonlijk advies over een gezond en evenwichtig voedingspatroon dat past bij uw manier van leven.

Staat de vergoeding die u zoekt er niet bij? Kijk dan in het overzicht Vergoedingen.

Hebt u nog vragen?

Vragen over een specifiek onderwerp of een specifieke vergoeding? Neem dan contact op met CZ Klantenservice via 088 555 77 77.

Voor vragen over de vergoeding van een ziekenhuisbehandeling belt u met de CZ Ziekenhuislijn: (013) 593 82 40. Of u stuurt een e-mail aan infolijn.msz@cz.nl.

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Waarbij helpt het CZ Zorgteam?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor uitleg over regelingen, voor ondersteuning of voor vragen die met uw persoonlijke situatie te maken hebben.

CZ Zorgteam