Lotgenotencontact

Als u last hebt van somberheidsklachten of mogelijk van een depressie, kan contact met mensen in dezelfde situatie een steun zijn. Het kan u helpen bij het verwerken van indrukken en gevoelens die u mogelijk ervaart. Lotgenotencontact kan een goede eerste stap zijn in het erkennen van uw situatie en het zoeken van hulp, maar kan ook heel goed plaatsvinden naast andere hulp van bijvoorbeeld een psycholoog. Bij de volgende organisaties kunt u terecht voor lotgenotencontact:

  • Bij de Psychische Gezondheidslijn van het Depressie Centrum kunt u terecht voor informatie, advies of een luisterend oor. De mensen die bij de Psychische Gezondheidslijn werken, zijn goed getrainde vrijwilligers die zelf psychische problemen hebben gehad of die werken of studeren in de psychiatrie.
  • De Stichting Pandora zet zich in voor iedereen die psychische problemen heeft of heeft gehad. Via de Pandora Depressielijn, telefoonnummer 0900 612 09 09, kunt u praten met lotgenoten. Ook is er een forum waar u met lotgenoten ervaringen uit kunt wisselen.
  • Het lotgenotenforum van Depressief.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen.
  • De website In Depressie is voor lotgenoten, oud-lotgenoten, partner en familie. Het is Nederlands grootste depressieportaal met mogelijkheden tot lotgenotencontact en volop informatie.
  • Labyrint-In Perspectief is een landelijke zelfhulporganisaties van en voor familieleden van psychiatrische patiënten. Telefonische Hulplijn: 0900 254 66 74 (€ 0,20 p/m).

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Waarbij helpt het CZ Zorgteam?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor uitleg over regelingen, voor ondersteuning of voor vragen die met uw persoonlijke situatie te maken hebben.

CZ Zorgteam