Vergoedingen bij somberheid

Welke kosten krijgt u vergoed als u somberheidsklachten hebt? CZ biedt in de basisverzekering en in aanvullende verzekeringen vergoedingen voor mensen met somberheidsklachten of met een depressie.

Basis geestelijke gezondheidszorg
Als u somberheidsklachten (of een depressie) hebt, dan is uw huisarts uw eerste aanspreekpunt en hij kan u zelf behandelen. Als uw huisarts het nodig vindt, kan hij u verwijzen naar een psycholoog. Het kan helpen om over uw klacht(en) met uw huisarts of een psycholoog te praten.
Medicijnen (geneesmiddelen)
Soms kunnen medicijnen helpen bij somberheidsklachten. Om erger te voorkomen, of om te herstellen van bijvoorbeeld een depressie.
Psychiatrische hulp of psychotherapie
Uw huisarts kan u doorverwijzen naar een psychiater voor behandeling van uw somberheidsklachten. Een behandeling bestaat vrijwel altijd uit medicijnen of psychotherapie of een combinatie hiervan.
Alternatieve geneeswijzen
Alternatieve geneeswijzen of –middelen kunnen helpen bij de behandeling van somberheid. Deze worden niet vergoed vanuit de basisverzekering, de vergoeding valt onder de aanvullende verzekering.
Gezondheidscursussen
Er zijn verschillende cursussen die u kunnen helpen bij uw somberheidsklachten of bij het herstel van bijvoorbeeld een depressie. Denk aan gezondheidscursussen en beweegprogramma's.

Staat de vergoeding die u zoekt er niet bij? Kijk dan in het overzicht Vergoedingen.

Hebt u nog vragen?

Hebt u vragen over een specifiek onderwerp of een vergoeding? Neem dan contact op met CZ Klantenservice:
088 555 77 77.

Bel ons

CZ Zorgteam

(013) 594 91 10
Uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
8:30 - 17:30 uur

Waarbij helpt het CZ Zorgteam?

U kunt bij het CZ Zorgteam terecht voor uitleg over regelingen, voor ondersteuning of voor vragen die met uw persoonlijke situatie te maken hebben.

CZ Zorgteam