Uw zorg de baas

U hebt gezondheidsklachten, maar bent nog niet naar een arts geweest. Hier vindt u onze tips en diensten voor deze fase van uw zorg.

Moet ik hiermee naar de dokter?

Overleg eerst even met een verpleegkundige als u twijfelt of u naar de dokter moet. Bel onze gezondheidslijn 088 555 73 33 (dag en nacht bereikbaar) of stuur een appje via app de verpleegkundige.

Waar vind ik betrouwbare informatie?

Veel mensen gebruiken Google om alvast informatie op te zoeken over hun klachten. Maar het is dan moeilijk in te schatten of de informatie actueel en betrouwbaar is. Gebruik liever betrouwbare websites als www.thuisarts.nl of www.gezondheidsplein.nl

Wat kan ik zelf aan mijn gezondheid doen?

Als klant van CZ staat er een team van verpleegkundigen, therapeuten en andere medisch deskundigen voor u klaar. Ze geven graag antwoord op al uw medische vragen (via goed beveiligde e-mails).

Bij welke zorgverlener kan ik terecht?

Zoekt u een zorgverlener die een contract heeft met CZ? Vind en vergelijk eenvoudig zorgverleners bij u in de buurt met de zorgvinder.

Hoe regel ik hulp of hulpmiddelen?

De CZ HulpWijzer wijst u de weg naar hulp of hulpmiddelen zoals verzorging aan huis, vervoer of krukken. Geef aan waar u hulp bij kunt gebruiken en beantwoord een paar vragen. Dan krijgt u meteen een persoonlijk stappenplan én praktische tips om alles goed te regelen. U kunt ons natuurlijk ook bellen als u hulpmiddelen nodig hebt? Bel het CZ Zorgteam (013) 594 91 10, ma t/m vrij 8:30 - 17:30 uur.

Tips voor de volgende fase

Bereid het gesprek met de dokter goed voor

Binnenkort naar de dokter? Zorg dat u uw klachten duidelijk omschrijft, de juiste vragen stelt en een heldere uitleg krijgt. Lees de tips voor uw gesprek bij uw arts of bekijk het webinar Haal meer uit het gesprek met de dokter’.

Maak een weloverwogen keuze voor een zorgverlener

Heeft de arts u doorverwezen naar een specialist of therapeut? Let dan op de verschillen in kwaliteit, beschikbaarheid en contractering van verschillende zorgverleners. Vind en vergelijk zorgverleners met de online zorgvinder. Of bel het CZ Zorgteam (013) 594 91 10, ma t/m vrij 8:30 - 17:30 uur.

Geef uw mening

We willen deze pagina graag verbeteren op basis van uw ervaring. Helpt u ons mee? Vul dan de enquete in. Dank u wel!