Uw zorg de baas

U gaat binnenkort naar uw huisarts. Hier vindt u onze tips en diensten voor deze fase van uw zorg.

Bij welke zorgverlener kan ik terecht?

Wil de arts u verwijzen naar een specialist of therapeut? Let dan op de verschillen in kwaliteit, beschikbaarheid en contractering van verschillende zorgverleners. U hoeft die keuze niet meteen tijdens het gesprek met de huisarts te maken. Vraag om een verwijzing waarbij u zelf de zorgverlener nog kunt kiezen en vind thuis de zorgverlener die bij u past met de online zorgvinder.

Hoe benut ik mijn gesprek met de dokter optimaal?

Zorg dat u bij de huisarts uw klachten duidelijk omschrijft, de juiste vragen stelt en een heldere uitleg krijgt. Lees de tips voor uw gesprek bij uw arts of bekijk het webinar Haal meer uit het gesprek met de dokter’.

Waar vind ik betrouwbare informatie?

Veel mensen gebruiken Google om alvast informatie op te zoeken over hun klachten. Maar het is dan moeilijk in te schatten of de informatie actueel en betrouwbaar is. Gebruik liever betrouwbare websites als www.thuisarts.nl of www.gezondheidsplein.nl

Tips voor de volgende fase

Bereid ook de volgende gesprekken goed voor

Wordt u doorverwezen naar een andere zorgverlener? Of gaat u op consult om uw behandelmogelijkheden te bespreken? Bereid ook dit gesprek voor met deze tips of bekijk het webinar Haal meer uit het gesprek met de dokter’.

Houd uw herstel bij

Krijgt u medicatie of een behandeling? Noteer wanneer uw klachten verminderen of verergeren (bijvoorbeeld op welk moment of na welke inspanning). Dat kan van pas komen als u met uw arts het vervolg van uw behandeling bespreekt.

Geef uw mening

We willen deze pagina graag verbeteren op basis van uw ervaring. Helpt u ons mee? Vul dan de enquete in. Dank u wel!