Uw zorg de baas

U gaat binnenkort naar een therapeut. Hier vindt u onze tips en diensten voor deze fase van uw zorg.

U heeft aangeklikt dat u op dit moment geen gezondheidsklachten hebt. Mocht u of uw naaste toch een keer ziek zijn dan helpt CZ u graag. Bijvoorbeeld bij het vinden van een passende zorgverlener, wachtlijstbemiddeling, het voorbereiden van het gesprek met de dokter, het regelen van hulp of hulpmiddelen maar ook als u gewoon even twijfelt of u naar de dokter moet. Meer informatie over onze dienstverlening kunt u vinden op www.cz.nl/zorgadvies. Hieronder ziet u onze tips, die passen bij de fase van zorg die u hebt aangeklikt.

Bij welke zorgverlener kan ik terecht?

Let op de verschillen in kwaliteit, beschikbaarheid en contractering van verschillende zorgverleners. Vind en vergelijk zorgverleners met de online zorgvinder.

Wat moet ik allemaal vertellen of vragen?

Zorg dat u bij de therapeut uw klachten duidelijk omschrijft, de juiste vragen stelt en een heldere uitleg krijgt. Lees de tips voor uw gesprek bij uw arts of bekijk het webinar Haal meer uit het gesprek met de dokter’.
Dat zijn tips voor een gesprek met de dokter die u ook kunt gebruiken voor uw gesprek met de therapeut.

Wat gaat dit kosten?

Bekijk in de polisvoorwaarden of online vergoedingenwijzer welke vormen van therapie uw zorgverzekering vergoedt. Al onder behandeling? Bekijk in Mijn CZ hoeveel behandelingen u nog vergoed krijgt.

Houd uw herstel bij

Krijgt u medicatie of een behandeling? Noteer wanneer uw klachten verminderen of verergeren (bijvoorbeeld op welk moment of na welke inspanning). Dat kan van pas komen als u met uw arts het vervolg van uw behandeling bespreekt.

Geef uw mening

We willen deze pagina graag verbeteren op basis van uw ervaring. Helpt u ons mee? Vul dan de enquete in. Dank u wel!