Uw zorg de baas

U gaat binnenkort naar een ziekenhuis of kliniek. Hier vindt u onze tips en diensten voor deze fase van uw zorg.

U heeft aangeklikt dat u op dit moment geen gezondheidsklachten hebt. Mocht u of uw naaste toch een keer ziek zijn dan helpt CZ u graag. Bijvoorbeeld bij het vinden van een passende zorgverlener, wachtlijstbemiddeling, het voorbereiden van het gesprek met de dokter, het regelen van hulp of hulpmiddelen maar ook als u gewoon even twijfelt of u naar de dokter moet. Meer informatie over onze dienstverlening kunt u vinden op www.cz.nl/zorgadvies. Hieronder ziet u onze tips, die passen bij de fase van zorg die u hebt aangeklikt.

Bij welke zorgverlener kan ik terecht?

Let op de verschillen in kwaliteit, beschikbaarheid en contractering van verschillende zorgverleners. Vind en vergelijk zorgverleners met de online zorgvinder.

Kan dit niet sneller?

Heeft de dokter waar u naartoe wilt een wachtlijst en vind u dit te lang duren? Kijk in onze online zorgvinder u ergens anders sneller terecht kunt. Of bel het CZ Zorgteam: (013) 594 91 10, ma t/m vrij 8:30 - 17:30 uur.

Hoe benut ik mijn gesprek met de dokter optimaal?

Zorg dat u bij de huisarts uw klachten duidelijk omschrijft, de juiste vragen stelt en een heldere uitleg krijgt. Lees de tips voor uw gesprek bij uw arts of bekijk het webinar Haal meer uit het gesprek met de dokter’.

Waar vind ik betrouwbare informatie?

Veel mensen gebruiken google om informatie over hun symptomen of diagnose op te zoeken, vaak komt u dan erg veel informatie tegen waarvan lastig is in te schatten welke informatie recent en betrouwbaar is. Wilt u toch iets opzoeken? Gebruik dan betrouwbare websites als www.thuisarts.nl of www.gezondheidsplein.nl. Ook op de website van het ziekenhuis kunt vaak meer informatie vinden over aandoeningen en behandelingen. Voor sommige aandoeningen zijn meerdere behandelingen mogelijk. Er zijn online keuzehulpen die u de voor- en nadelen van de verschillende behandelingen laten zien. U vindt deze keuzehulpen op www.keuzehulp.info

Ik twijfel aan de diagnose of het behandelplan. Wat nu?

Heeft u behoefte aan meer informatie of extra uitleg. Maak een afspraak met uw arts, dit kan soms ook telefonisch. Bereid uw vragen goed voor om te zorgen dat u alle informatie krijgt die u nodig heeft. Wilt u graag een tweede mening van een andere arts? Vraag dan om een 2nd opinion.

Hoe regel ik hulp of hulpmiddelen?

De CZ HulpWijzer wijst u de weg naar hulp of hulpmiddelen zoals verzorging aan huis, vervoer of krukken. Geef aan waar u hulp bij kunt gebruiken en beantwoord een paar vragen. Dan krijgt u meteen een persoonlijk stappenplan én praktische tips om alles goed te regelen. U kunt ons natuurlijk ook bellen als u hulpmiddelen nodig hebt? Bel het CZ Zorgteam (013) 594 91 10, ma t/m vrij 8:30 - 17:30 uur.

Geef uw mening

We willen deze pagina graag verbeteren op basis van uw ervaring. Helpt u ons mee? Vul dan de enquete in. Dank u wel!