Goed voorbereid op reis

Als u goed voorbereid op vakantie gaat, kunt u nog meer genieten. Maak daarom gebruik van onze tips en uw zorgeloze vakantie kan beginnen.

Ga voorbereid op vakantie met onze reistips

1. Neem uw EHIC mee

Met de Europese zorgpas EHIC kunt u in het buitenland aantonen dat u verzekerd bent. Zo voorkomt u dat u zelf geld moet voorschieten. Nog geen EHIC? Vraag ‘m gratis aan.

2. Bel de CZ Helpline

Zorg nodig in het buitenland? Bel meteen de CZ Helpline op +31 13 468 04 02. Zo kunt u altijd advies en informatie krijgen van een Nederlandse verpleegkundige. Bijvoorbeeld als u onverwacht wordt opgenomen in het ziekenhuis. Sla het nummer dus snel op in uw telefoon!

3. Check uw verzekering

Uw zorgverzekering vergoedt vaak niet alle zorg in het buitenland. Bekijk daarom in Mijn CZ waarvoor u precies verzekerd bent.

4. Sluit een reisverzekering af

Soms zijn de kosten voor zorg in het buitenland hoger dan uw zorgverzekering (met aanvullende verzekering) vergoedt. Voor deze extra kosten kunt u altijd een reisverzekering afsluiten met een aanvullende module voor medische kosten.

5. Download de SOS-op-reisapp

Het alarmnummer bellen in het buitenland? Dat gaat heel eenvoudig met de SOS-op-reisapp. Vergeet ook niet uw verzekeringsgegevens te registreren. Dan hebt u altijd de juiste informatie bij de hand als er iets gebeurt.

6. Vergeet uw medicijnverklaring niet

Medicijnen mee op reis? Sommige medicijnen zijn streng verboden in het buitenland. Vraag daarom uw arts of apotheker of u een medicijnverklaring nodig hebt. Of controleer het bij het CAK.

7. 24/7 online advies met de Buitenlandwijzer

Spoedeisende hulp nodig op vakantie? De Buitenlandwijzer geeft online advies op maat, 24 uur per dag.

Naar de Buitenlandwijzer

Bel ons

CZ Klantenservice

088 555 77 77
Maandag t/m vrijdag 8:00 - 21:00 uur
Zaterdag 10:00 - 14:00 uur

Koningsdag (27 april) gesloten

Stel uw vraag via WhatsApp

06 13 65 19 50
Binnen 2 uur antwoord.
We appen op ma t/m vrij tussen 8:30 uur en 17:30 uur.