Wonen in het buitenland en pensioen uit Nederland

Als u in het buitenland gaat wonen, vervalt uw Nederlandse zorgverzekering. U kunt zich dan niet meer via CZ verzekeren. Krijgt u pensioen uit Nederland? En ligt uw nieuwe woonland binnen de EU, EER of is het Zwitserland of een verdragsland? Neem dan contact op met het CAK.

Land van de EU, EER, Zwitserland of verdragsland

Woont of verhuist u naar één van de EU-landen1, EER-landen2, Zwitserland of de Verdragslanden3? Het CAK bepaalt dan of u recht hebt op een verzekering via Nederland. Als u recht hierop hebt, krijgt u het verdragsformulier 121. Hiermee kunt u zich bij een ziektekostenverzekeraar in uw woonland inschrijven. U hebt dan in uw woonland recht op zorg volgens de voorwaarden van uw woonland. U kunt ook zorg in Nederland krijgen. Neem hiervoor contact op met het CAK.

Een ander land (buiten de EU, EER, Zwitserland of een verdragsland)

Woont u in een ander land ? Nederland heeft met uw woonland geen afspraken gemaakt over het krijgen van zorg. U kunt daarom niet verzekerd zijn via het CAK. Neem contact op met een ziektekostenverzekeraar in uw woonland. Of sluit een particuliere verzekering af.

Buitenlandwijzer: advies op maat

Welke situatie geldt voor u? Ontdek het met de Buitenlandwijzer.

Naar de Buitenlandwijzer

  1. België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden

    terug naar de tekst
  2. Liechtenstein, Noorwegen en IJsland

    terug naar de tekst
  3. Bosnië-Herzegovina, Kaapverdië, Macedonië, Marokko, Montenegro, Servië, Tunesië en Turkije

    terug naar de tekst

Bel ons

Voor een nieuwe verzekering

088 555 70 00
Maandag t/m vrijdag 8:00 - 21:00 uur
Zaterdag 10:00 - 14:00 uur

CZ Klantenservice vanuit het buitenland

+31 13 594 99 49
Maandag t/m vrijdag 8:30 - 17:30 uur