Vind de zorgverzekering voor orthodontie

  • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
  • Keuze uit 4 verzekeringen voor orthodontie
  • Ruime vergoedingen voor orthodontist en tandarts

Ruime vergoeding voor orthodontie

Een beugel is duur en de behandeling bij de orthodontist duurt enkele jaren. Kies daarom voor een aanvullende verzekering met ruime vergoedingen voor orthodontie.

Wat kost een beugel?

Het is lastig om precies te zeggen wat een beugel kost. Dat hangt namelijk af van de soort beugel die uw kind nodig heeft en hoe lang de behandeling duurt. Een beugel kost meestal maximaal € 2.500.

Welke zorgverzekeringen vergoeden een beugel?

CZ heeft maar liefst 4 aanvullende verzekeringen die orthodontie vergoeden:

  • Gezinnen: CZ Beugelplan met vergoeding van € 1.000 in het 1e jaar en vergoeding van € 500 per jaar extra. Uw totale vergoeding loopt maximaal op tot € 2.500 per kind.
  • Tandarts: € 2.045 tot 22 jaar (80% per behandeling) voor de totale periode dat u bij CZ verzekerd bent. € 345 vanaf 22 jaar (80% per behandeling), voor de totale periode dat u bij CZ verzekerd bent.
  • Uitgebreide Tandarts: € 2.045 tot 22 jaar (80% per behandeling) voor de totale periode dat u bij CZ verzekerd bent.
  • Jongeren: € 350 voor de totale periode dat u bij CZ verzekerd bent.

Bekijk ook de vergoedingen voor orthodontie vanaf 22 jaar

CZ Beugelplan

Bij de aanvullende verzekering Gezinnen hoort het CZ Beugelplan. Dit plan geeft kinderen tot 22 jaar een ruime vergoeding voor orthodontie. Hoe langer uw gezin bij de aanvullende verzekering Gezinnen heeft, hoe hoger de vergoeding voor orthodontie.

Als u de aanvullende verzekering Gezinnen afsluit, hebt u het 1e jaar recht op een vergoeding van € 1.000 voor orthodontie voor elk kind tot 22 jaar. Ieder jaar dat uw gezin bij CZ de aanvullende verzekering Gezinnen heeft, groeit de vergoeding voor orthodontie voor uw kind met € 500. Na 4 jaar is de vergoeding € 2.500.

Voorbeeld CZ Beugelplan

U sluit een aanvullende verzekering Gezinnen af. Uw zoontje van 6 verzekert u mee. Na 4 jaar, als uw zoon 10 is, is de maximumvergoeding van € 2.500 opgebouwd. Op zijn 13e heeft uw zoon een beugel nodig. Deze kost € 1.500. Als uw zoon als hij ouder is, maar voor zijn 22e verjaardag, nog eens kosten voor orthodontie maakt, heeft hij nog recht op een vergoeding van € 1.000.

Overstappen naar de aanvullende verzekering gezinnen

Hebt u bij CZ al een aanvullende verzekering met vergoeding voor orthodontie? Dan krijgt u over het overstappen naar de aanvullende verzekering Gezinnen meteen de maximale vergoeding van € 2.500 te besteden. Uiteraard wordt het bedrag dat al eerder vergoed is, hierop in mindering gebracht.

Waar kan ik terercht?

U kunt het beste kiezen voor een gediplomeerd orthodontist. Een orthodontist heeft na de tandartsopleiding nog een 4 jaar durende studie voor orthodontie gevolgd.

Vind een orthodontist bij u in de buurt

Vind de beste zorgverzekering voor orthodontie

Vind in 5 stappen een zorgverzekering die orthodontie vergoedt en bereken direct uw premie. Natuurlijk mag u ons ook bellen voor advies. Wij staan voor u klaar.

Beste declaratie app Supersimpel declareren van uw nota: nota, foto, verzend, klaar.
Inzicht in uw zorgkosten In Mijn CZ hebt u snel inzicht in al uw zorgkosten.
Hulp bij uw zorg Hebt u of heeft uw naaste zorg nodig? Onze zorgadviseurs zijn er voor u.

CZ Klantenservice