Vind de zorgverzekering voor orthodontie

  • Ook na uw 22e een vergoeding voor orthodontie
  • Keuze uit 4 verzekeringen voor orthodontie
  • Ruime vergoedingen voor orthodontist en tandarts

Start uw berekening

Ruime vergoeding voor orthodontie

Een beugel is duur en de behandeling bij de orthodontist duurt enkele jaren. Kies daarom voor een aanvullende verzekering met ruime vergoedingen voor orthodontie.

Wat kost een beugel?

Het is lastig om precies te zeggen wat een beugel kost. Dat hangt namelijk af van de soort beugel die u nodig hebt en hoe lang de behandeling duurt. Een beugel kost meestal maximaal € 2.500,-.

Welke zorgverzekeringen vergoeden een beugel?

CZ heeft maar liefst 4 aanvullende verzekeringen die orthodontie vergoeden:

  • Aanvullende verzekering Jongeren
  • Aanvullende verzekering Gezinnen
  • Tandartsverzekering
  • De Uitgebreide Tandartsverzekering

Wat u vergoed krijgt, hangt af van de leeftijd van de beugeldrager.

Lees meer over orthodontie tot 22 jaar

Lees meer over orthodontie vanaf 22 jaar

Waar kan ik terecht?

U kunt het beste kiezen voor een gediplomeerd orthodontist. Een orthodontist heeft na de tandartsopleiding nog een 4 jaar durende studie voor orthodontie gevolgd.

Vind een orthodontist bij u in de buurt

Vind de beste zorgverzekering voor orthodontie

Vind in 5 stappen een zorgverzekering die orthodontie vergoedt en bereken direct uw premie. Natuurlijk mag u ons ook bellen voor advies. Wij staan voor u klaar.

Vind de beste zorgverzekering voor orthodontie

Bel ons: 088 555 70 00

Altijd 14 dagen bedenktijd. U zit nergens aan vast.

Meer weten?

Wilt u nog meer lezen over onze zorgverzekeringen?

Veelgestelde vragen

Kan iedereen een tandartsverzekering afsluiten?

Ja, dat kan. Voor kinderen tot 18 jaar zit mondzorg gedeeltelijk in de basisverzekering. Als u voor kinderen tot 18 jaar een extra tandartsverzekering af wil sluiten, dan is deze verzekering gratis. Dit kan alleen als één van de ouders ook een tandartsverzekering heeft. Of één van de aanvullende verzekeringen waarin ook tandartskosten zijn opgenomen. Is uw kind 18 jaar of ouder? Dan hoeft hij of zij niet dezelfde aanvullende verzekering te hebben als één van de ouders. Vanaf 18 jaar betaalt uw kind wel premie voor de aanvullende verzekering.

Aanvullende verzekering: kan ik deze elk jaar wijzigen?

Ja, u kunt elk jaar de aanvullende verzekering wijzigen. Wilt u van de aanvullende verzekering Uitgebreide tandarts naar de aanvullende verzekering Tandarts? Of van de Supertop naar een lagere aanvullende verzekering? Houdt u er dan rekening mee dat u later niet zo maar terug kunt. Als u deze aanvullende verzekeringen later weer terug wilt, moet u daarvoor een tandartsverklaring laten invullen door uw tandarts. Aan de hand van die verklaring beoordelen wij of wij u weer accepteren voor de Uitgebreide tandarts of Supertop.