Dit kunt u verwachten bij CZ

 • Ruim aanbod verzekeringen voor jong en oud
 • Keuze uit ruim 45.000 zorgverleners
 • Online service én persoonlijk advies

Start uw berekening

Ruim aanbod verzekeringen

Bij CZ kunt u kiezen uit maar liefst 3 basisverzekeringen, 7 aanvullende verzekeringen en 2 tandartsverzekeringen. Zodat we altijd een verzekering bieden die bij u past. Kies zélf uw zorgpakket.

 • 3 basisverzekeringen: een basisverzekering is verplicht. Dat heeft de overheid bepaald. De basisverzekering is er voor de belangrijkste zorg, bijvoorbeeld van uw huisarts, apotheek of ziekenhuis. Vanaf € 112,15 per maand bij € 385,- eigen risico.
 • 7 aanvullende verzekeringen: voor als u meer wilt verzekeren, bijvoorbeeld onverwachte zorgkosten, fysiotherapie, bril en contactlenzen en alternatieve geneeswijzen. Al vanaf vanaf € 1,95 per maand voor onverwachte zorgkosten, zoals spoedeisende hulp in het buitenland.
 • 2 tandartsverzekeringen: uitgebreide vergoedingen voor tandzorg en orthodontie. Vanaf € 20,15 per maand.

Vind de verzekering die bij u past

Budgetpolis? Nee

CZ biedt geen budgetpolis. Daar hebben we bewust voor gekozen. We vinden dat we met een budgetpolis niet het aanbod en de service kunnen verlenen die we willen.

Beste zorgverzekering, beste service

Handige overstapservice

Vraag onze ziektekostenverzekering aan vóór 1 januari, dan zeggen wij uw oude verzekering op.

Snel declareren

Declareren gaat snel en makkelijk online via Mijn CZ of met de app CZ Declareren op uw smartphone.

Gratis zorgadvies

Vragen over wachtlijstbemiddeling, zorg of een second opinion? Onze zorgadviseurs helpen u.

En keuze uit ruim 45.000 zorgverleners

Wij willen dat u de beste zorg krijgt. En dat de zorg betaalbaar blijft. Daarom maken we afspraken met zorgverleners. Bijvoorbeeld over wachttijden, bereikbaarheid en de kosten van een behandeling. Zo kunt u erop rekenen dat de juiste zorg voor u op tijd beschikbaar is en dat zorg in Nederland voor iedereen betaalbaar en toegankelijk blijft.

 • 45.000 zorgverleners
  CZ heeft contracten met ruim 45.000 zorgverleners. En daar komen nog iedere dag nieuwe zorgverleners bij.
 • Alle ziekenhuizen in Nederland
  We hebben contracten met alle ziekenhuizen in Nederland, 31 in België en 5 in Duitsland. Alleen voor enkele ingewikkelde behandelingen kunt u bij sommige ziekenhuizen niet terecht. Daarvoor sturen we u alleen naar de beste specialisten.

Bereken direct uw premie

De premie van onze verzekeringen berekent u heel eenvoudig zelf. Natuurlijk mag u ons ook bellen voor advies. Wij staan voor u klaar.

Bereken nu uw premie

Bel ons: 088 555 70 00

Altijd 14 dagen bedenktijd. U zit nergens aan vast.

Meer weten?

Wilt u nog meer lezen over onze zorgverzekeringen?

Veelgestelde vragen

Accepteert CZ mij altijd?

Zorgverzekering (basisverzekering)

Wij accepteren voor het basispakket van de zorgverzekering iedereen, ongeacht geslacht, leeftijd of gezondheid. Dit is een wettelijke plicht voor alle zorgverzekeraars. Zorgverzekeraars zijn voor de zorgverzekering ook verplicht om mensen te accepteren die binnen hun werkgebied wonen. Wij werken landelijk en accepteren dus iedereen die onze zorgverzekering aanvraagt en recht heeft op de zorgverzekering.

Let op:

 • Hebt u bij uw huidige zorgverzekeraar een betalingsachterstand voor de premie van uw basisverzekering? Dan wordt u niet door die zorgverzekeraar uitgeschreven. U kunt dan helaas niet naar ons overstappen, want dan bent u dubbel verzekerd.
 • Als een zorgverzekeraar uw zorgverzekering wegens fraude heeft beëindigd, mag hij u 5 jaar lang voor een zorgverzekering weigeren. U moet dan dus een zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar afsluiten.
Aanvullende verzekeringen

Wij accepteren u automatisch voor onze aanvullende verzekeringen. Aanvullende verzekeringen vallen niet onder de wettelijke voorwaarden van de Zorgverzekeringswet. Wij bepalen dus zelf welke aanvullende verzekeringen (en met welke premie) wij aanbieden en welke voorwaarden wij daaraan verbinden.

Uitzondering hierop is onze aanvullende verzekering Uitgebreide Tandarts. Voor deze verzekering moet uw tandarts een tandartsverklaring invullen over de toestand van uw gebit. Onze adviserend tandarts beoordeelt deze verklaring en adviseert over acceptatie. Als uw verklaring geaccepteerd wordt, dan kunt u zonder problemen de aanvullende verzekering Uitgebreide Tandarts afsluiten. U kunt een tandartsverklaring opvragen via onze Klantenservice 088 555 77 77.

Tot wanneer kan ik overstappen naar CZ?

U kunt tot 1 februari van het nieuwe jaar een zorgverzekering bij ons aanvragen en afsluiten als u uw oude verzekering uiterlijk op 31 december van het lopende jaar opzegt. Uw nieuwe zorgverzekering gaat dan in per 1 januari van het nieuwe jaar.

Wij regelen de opzegging voor u als u vóór 1 januari van het nieuwe jaar onze zorgverzekering aanvraagt. Als u tussen 1 januari en 1 februari onze zorgverzekering aanvraagt, dan moet u zelf uw opzegging regelen.

Hoe kan ik overstappen naar CZ?

Fijn dat u naar ons wilt overstappen. Als u onze zorgverzekering vóór 1 januari aanvraagt, zeggen wij uw oude verzekering voor u op. Bekijk en vergelijk onze zorgverzekeringen en bereken uw premie. U kunt daarna uw offerte aanvragen of de verzekering meteen online aanvragen. Natuurlijk kunt u ook (gratis) telefonisch contact opnemen met onze klantenservice via 088 555 70 00.

Door het aanvragen van onze zorgverzekering geeft u ons toestemming om uw huidige verzekering op te zeggen. Deze opzegging geldt dan voor alle door ons te verzekeren personen. Wij zorgen ervoor dat uw huidige verzekering wordt opgezegd als uw aanvraag bij ons geaccepteerd is. Zo voorkomt u dat uw oude verzekering wordt opgezegd, terwijl u van ons nog geen bericht hebt gehad dat uw aanvraag verwerkt is. U loopt daardoor niet het risico onverzekerd te zijn.