Vind de beste tandartsverzekering

  • Keuze uit 4 verzekeringen met tandartsdekking
  • Vergoedingen voor tandarts mogelijk tot wel € 1.150,-
  • Inclusief vergoeding voor orthodontie

Start uw berekening

Welke tandzorg valt onder de basisverzekering?

  • Tandzorg tot 18 jaar: de basisverzekering vergoedt algemene tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar. Bijvoorbeeld controle, fluoridebehandelingen en vullingen.
  • Kunstgebit: de basisverzekering vergoedt een volledig kunstgebit (boven- en/of onderprothese). De vergoeding is 1 x per 5 jaar 75% van het volledige kunstgebit en 100% voor reparatie/rebasen.
  • Implantaten: de basisverzekering vergoedt het plaatsen van implantaten en het aanbrengen van het klikgebit hierop. Hiervoor hebt u wel toestemming van ons nodig. Uw tandarts vraagt toestemming voor u aan.
  • Tandheelkunde in bijzondere gevallen: de basisverzekering vergoedt tandheelkunde in bijzondere gevallen.

Wat is een tandartsverzekering?

Tandheelkunde vanaf 18 jaar valt niet onder de basisverzekering. Wilt u tandzorg meeverzekeren? Dan kan dat met een aanvullende tandartsverzekering.

Wanneer hebt u een tandartsverzekering nodig?

Een tandartsverzekering loont vooral als u regelmatig tandzorg nodig hebt. Gaat u alleen maar 2 keer per jaar op controle? Dan hebt u meestal geen tandartsverzekering nodig.

Kijk welke tandartskosten u per jaar maakt en kijk daarna wat de premie is die u voor een tandartsverzekering betaalt en wat die verzekering vergoedt. Is de premie die u per jaar voor een tandartsverzekering betaalt lager dan de tandartskosten die u maakt? Dan is een tandartsverzekering interessant voor u.

Welke tandartsverzekering is het beste?

De beste tandartsverzekering voor u, is de verzekering die precies dát vergoedt wat u nodig denkt te hebben. Deze aanvullende verzekeringen vergoeden tandzorg:

Bent u collectief verzekerd?Voeg uw collectiviteit toe

U ziet de pakketten voor: Collectiviteit weghalen

Wat kost een tandartsverzekering?

U hebt al een losse tandartsverzekering vanaf € 19,75 per maand, per volwassene.

Vergelijk en bereken uw premie

Beste zorgverzekering, beste service

Handige overstapservice

Vraag onze ziektekostenverzekering aan vóór 1 januari, dan zeggen wij uw oude verzekering op.

Snel declareren

Declareren gaat snel en makkelijk online via Mijn CZ of met de app CZ Declareren op uw smartphone.

Gratis zorgadvies

Vragen over wachtlijstbemiddeling, zorg of een second opinion? Onze zorgadviseurs helpen u.

Vind de beste tandartsverzekering

Vind de tandartsverzekering die bij u past en bereken direct uw premie. Natuurlijk mag u ons ook bellen voor advies. Wij staan voor u klaar.

Vind de beste tandartsverzekering

Bel ons: 088 555 70 00

Altijd 14 dagen bedenktijd. U zit nergens aan vast.

Meer weten?

Wilt u nog meer lezen over onze zorgverzekeringen?

Veelgestelde vragen

Kan iedereen een tandartsverzekering afsluiten?

Ja, dat kan. Voor kinderen tot 18 jaar zit mondzorg gedeeltelijk in de basisverzekering. Als u voor kinderen tot 18 jaar een extra tandartsverzekering af wil sluiten, dan is deze verzekering gratis. Dit kan alleen als één van de ouders ook een tandartsverzekering heeft. Of één van de aanvullende verzekeringen waarin ook tandartskosten zijn opgenomen. Is uw kind 18 jaar of ouder? Dan hoeft hij of zij niet dezelfde aanvullende verzekering te hebben als één van de ouders. Vanaf 18 jaar betaalt uw kind wel premie voor de aanvullende verzekering.

Kan ik bij CZ een losse aanvullende verzekering afsluiten?

Het is niet mogelijk om een losse aanvullende verzekering af te sluiten. Hebt u een basisverzekering en een aanvullende verzekering bij CZ? Dan kunt u wel alleen de basisverzekering opzeggen, waardoor de aanvullende verzekering behouden blijft. U betaalt dan wel een toeslag van 25% op de premie van de aanvullende verzekering.

Hoe vraag ik een declaratieformulier aan?

Aanvragen van een declaratieformulier kan op de volgende manieren:

  1. Via Mijn CZ kunt u een declaratieformulier downloaden en uitprinten. U kunt hier uw declaratie ook volledig online indienen.
  2. Vraag een declaratieformulier via het contactformulier. Wij zorgen er dan voor zorgen dat u een declaratieformulier ontvangt.
  3. Bel onze Klantenservice. Wij sturen u graag een paar declaratieformulieren toe.