Ruime keuze uit ziekenhuizen

  • Alle ziekenhuizen in Nederland
  • 31 ziekenhuizen in België
  • 5 ziekenhuizen in Duitsland

Start uw berekening

Welke ziekenhuizen hebben een contract met CZ?

We hebben met álle ziekenhuizen in Nederland een contract. Verder kunt u terecht bij 31 ziekenhuizen in België en 5 ziekenhuizen in Duitsland.

Zijn de prestaties van een ziekenhuis onvoldoende bij een bepaalde behandeling? Dan sluiten wij voor deze behandeling geen contract met dit ziekenhuis. Daarom kunt u voor enkele ingewikkelde behandelingen bij sommige ziekenhuizen niet terecht.

Bijvoorbeeld voor de behandeling van borstkanker, schisis, langdurige infecties na een heup- of knieprothese, Mohs' chirurgie en maagoperaties bij overgewicht.

Wilt u weten bij welke ziekenhuizen u terecht kunt?
Vind een ziekenhuis bij u in de buurt

Budgetpolis? Nee

CZ biedt geen budgetpolis. Daar hebben we bewust voor gekozen. We vinden dat we met een budgetpolis niet het aanbod en de service kunnen verlenen die we willen.

Waarom sluit CZ contracten met ziekenhuizen?

Wij willen dat u de beste zorg krijgt. En dat de zorg betaalbaar blijft. Daarom maken we afspraken met ziekenhuizen. Bijvoorbeeld over wachttijden, bereikbaarheid en de kosten van een behandeling. Zo kunt u erop rekenen dat de juiste zorg voor u op tijd beschikbaar is en dat zorg betaalbaar en toegankelijk blijft voor iedereen.

Wat als ik toch naar een niet-gecontracteerd ziekenhuis ga?

U krijgt de hoogste vergoeding wanneer u naar een ziekenhuis gaat die een contract met ons heeft voor de zorg die u nodig heeft. Krijgt u zorg in een niet-gecontracteerd ziekenhuis? Dan betaalt u mogelijk (een deel van) de kosten zelf. Dit is afhankelijk van uw polis:

  • Zorgbewustpolis: u krijgt bij niet-gecontracteerde zorgverleners 70% vergoed
  • Zorg-op-maatpolis: u krijgt bij niet-gecontracteerde zorgverleners 75% vergoed
  • Zorgkeuzepolis: u hebt vrije keuze uit alle zorgverleners

Wat krijg ik vergoed voor een behandeling in het ziekenhuis?

  • Zorg van medisch specialist: dit valt onder de basisverzekering. U betaalt wél eigen risico, maar géén eigen bijdrage.
  • Ziekenhuisverpleging: ook dit valt ook onder de basisverzekering. Uw vergoeding is maximaal 365 dagen voor dagverpleging, meerdaagse verpleging en verzorging. Ook andere kosten tijdens de opname vallen hieronder. Bijvoorbeeld, gebruik van operatiekamer, genees- en verbandmiddelen en röntgenfoto’s. U betaalt wél eigen risico, maar géén eigen bijdrage.

Bereken direct uw premie

De premie van onze verzekeringen berekent u heel eenvoudig zelf. Natuurlijk mag u ons ook bellen voor advies. Wij staan voor u klaar.

Bereken nu uw premie

Bel ons: 088 555 70 00

Altijd 14 dagen bedenktijd. U zit nergens aan vast.

Meer weten?

Wilt u nog meer lezen over onze zorgverzekeringen?

Veelgestelde vragen

Moet ik overstappen naar een ziekenhuis waar CZ een contract mee heeft?

Het is niet verstandig gedurende uw behandeling zomaar over te stappen. Als u zich zorgen maakt over de kwaliteit van de zorg die u krijgt, bespreek dit dan met uw arts. Ook hebt u recht op een second opinion. Bel gerust voor persoonlijk advies met een van onze zorgadviseurs. U kunt ze van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:30 uur bereiken op (013) 594 91 10. Overigens hoeft u zich ook geen zorgen te maken over de vergoeding. Als u al gestart bent met uw behandeling, vergoeden wij deze gewoon volgens uw polisvoorwaarden.

Tot wanneer kan ik overstappen naar CZ?

U kunt tot 1 februari van het nieuwe jaar een zorgverzekering bij ons aanvragen en afsluiten als u uw oude verzekering uiterlijk op 31 december van het lopende jaar opzegt. Uw nieuwe zorgverzekering gaat dan in per 1 januari van het nieuwe jaar.

Wij regelen de opzegging voor u als u vóór 1 januari van het nieuwe jaar onze zorgverzekering aanvraagt. Als u tussen 1 januari en 1 februari onze zorgverzekering aanvraagt, dan moet u zelf uw opzegging regelen.