"Problemen met je gezondheid moet je zo snel mogelijk oplossen"

"Ziek ben ik eigenlijk nooit. Maar als ik het zou zijn, wil ik weer zo snel mogelijk aan de slag. Daarom heb ik de ZZP Zorgverzekering van CZ afgesloten."
Eigenaar montagebedrijf
Zzp'er Frank

20 augustus 2017 3 minuten

Sinds wanneer bent u zzp'er?

"In 1995 ben ik mijn eigen montagebedrijf begonnen. Ik ben eigenlijk opgeleid voor de tuinbouw, maar soms loopt het leven anders. Ik monteer scheidingswanden en plafonds. Dat is lichamelijk zwaar werk. Je bent de hele dag aan het tillen en het sjouwen."

Balans is het toverwoord. Je moet weten wat je aankunt en jezelf niet overvragen.

Bent u zich bewust van de risico's die u loopt?

"Tijdens mijn werk let ik goed op mijn houding en volg altijd de arbo-richtlijnen. Dus: door je knieën gaan in plaats van iets met kromgebogen rug tillen. Daarnaast let ik gewoon goed op. Ik weet wat ik kan hebben. Ik overvraag mezelf niet. Balans is het toverwoord. Je moet weten wat je aankunt en je grenzen bewaken. Meer kan je niet doen, toch?"

De helft van de zzp'ers werkt door bij ziekte. U ook?

"Ik ben eigenlijk nooit ziek! Daar heb ik wel geluk mee. Ik heb nog geen beroep hoeven doen op de ZZP Zorgcoach. In het verleden heb ik weleens een been gebroken. Ik ben toen veel naar de fysiotherapeut geweest. Zo kon ik het snelst weer gezond aan de slag."

Hoe belangrijk is het om te kunnen door blijven werken of zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan?

"Als je je werk niet kunt doen, loop je inkomen mis. De een kan dat langer volhouden dan de ander. Problemen moet je zo snel mogelijk oplossen. Ik vind het heel prettig dat mijn zorgverzekeraar daarop stuurt. Met wachtlijstbemiddeling en andere diensten. Daarvoor heb ik zo'n verzekering voor zzp'ers."

Zo'n ZZP Fit-Check is natuurlijk niet verkeerd. Ik kreeg de bevestiging dat ik goed bezig ben met mijn gezondheid.

Wat doet u om ziekte te voorkomen?

"Toen ik mijn zorgverzekering afsloot, heb ik de ZZP Fit-Check gedaan. Zo'n check is natuurlijk nooit verkeerd. Het is fijn om te weten hoe je ervoor staat. Ik kreeg de bevestiging dat ik goed bezig ben met mijn gezondheid. Ik probeer fit te blijven. Ik let goed op wat ik eet en alcohol drink ik niet meer. Ik wil mijn werk nog lang kunnen doen. Dan moet je gezonde keuzes maken."

De ZZP Fit-Check en ZZP Zorgcoach zijn gratis extra services voor zzp'ers die de ZZP Zorgverzekering van CZ hebben.

Eigenaar montagebedrijf

Ik ben 52 jaar, woon in Lichtenvoorde en heb mijn eigen montagebedrijf. Ik let goed op mijn gezondheid. Ik zou me geen raad weten als ik ineens ziek zou worden. Ik wil dan het liefst meteen weer aan de slag.

Zzp'er Frank
Algemeen-NaarBoven