Europese gezondheidskaart (EHIC)

Hebt u tijdens uw vakantie plotseling zorg nodig? Met de Europese gezondheidskaart (EHIC) toont u in het buitenland aan dat u verzekerd bent en recht hebt op medisch noodzakelijke zorg.

Met deze internationale zorgpas weten dokters, ziekenhuizen, apothekers en andere zorgverleners dat hun rekening betaald wordt door CZ. U hoeft dan geen geld voor te schieten.

  • Gratis aan te vragen voor alle CZ-verzekerden.
  • Geldig in alle landen van de Europese Unie (vanaf 1 juli 2013 ook Kroatië) plus Liechtenstein, Noorwegen, IJsland, Zwitserland, Macedonië en Australië.
  • Vijf jaar geldig.

Aanvragen

De EHIC is bedoeld voor iedere CZ-verzekerde die vaak op vakantie gaat of regelmatig in het buitenland verblijft. Bent u bijvoorbeeld in Frankrijk en hebt u daar zorg nodig? Dan vergoedt CZ de zorg volgens de regels in Frankrijk. De rekening wordt direct doorgestuurd naar CZ. Geldt in het betreffende land voor de genoten zorg een eigen bijdrage, dan wordt deze niet via EHIC vergoed, maar moet u die zelf betalen. Een compleet overzicht van de landen waar u de EHIC kunt gebruiken vindt u op EHIC.nl

Wilt u de EHIC gebruiken? Houdt dan rekening met de volgende gebruiksvoorwaarden:

  • De EHIC is strikt persoonlijk. U mag de pas dus niet uitlenen. In sommige landen moet u zich identificeren om de EHIC te kunnen gebruiken.
  • De EHIC is bedoeld voor medisch noodzakelijke hulp bij tijdelijk verblijf in het buitenland. U mag de pas dus niet gebruiken bij permanent verblijf in het buitenland, of om naar het buitenland te reizen met het doel daar zorg te verkrijgen.
  • U mag de EHIC pas alleen gebruiken zolang u verzekerd bent bij CZ. Wordt in Nederland uw zorgverzekering opgeschort of beëindigd, dan mag u de EHIC niet meer gebruiken. Als dit wel gebeurt, heeft CZ het recht de gedeclareerde kosten op de kaarthouder te verhalen.

Bel ons

CZ Klantenservice

0900 0949
7,5 cent per gesprek + uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag
Onze kantoren zijn open van 8:30 tot 17:30
8:30 - 17:30 uur

Chat met ons

Chat
Maandag t/m vrijdag
Openingstijden
8:30 - 17:30 uur

Stuur uw vraag

Hebt u vragen? We helpen u graag.

Stuur uw vraag