EHIC (Europese zorgpas)

Hebt u tijdens uw vakantie plotseling zorg nodig? Met de Europese zorgpas EHIC toont u in de meeste landen van Europa en Australië aan dat u verzekerd bent en recht hebt op medisch noodzakelijke zorg.

EHIC aanvragen

Uw voordelen met de EHIC zorgpas

De EHIC is bedoeld voor iedere CZ-verzekerde die vaak op vakantie gaat of regelmatig in het buitenland verblijft. Met de Europese zorgpas weten dokters, ziekenhuizen, apothekers en andere zorgverleners dat hun rekening betaald wordt door CZ. U hoeft dan dus geen geld voor te schieten. De EHIC zorgpas is:

  • Gratis aan te vragen voor alle CZ-verzekerden.
  • Geldig in alle landen van de Europese Unie plus Liechtenstein, Noorwegen, IJsland, Zwitserland, Macedonië en Australië. Een compleet overzicht vindt u op EHIC.nl.
  • 5 jaar geldig.

Vergoeding zorg volgens regels land

Bent u in Frankrijk en hebt u daar zorg nodig? Dan vergoeden wij de zorg volgens de regels in Frankrijk. De rekening wordt direct naar ons gestuurd. De vergoeding wordt niet verrekend met het Nederlandse eigen risico. Geldt in het betreffende land voor de genoten zorg een eigen bijdrage? Dan wordt deze niet via EHIC vergoed, maar moet u die zelf betalen. Deze eigen bijdrage krijgt u vergoed uit uw aanvullende verzekering of uw reisverzekering.

Gebruiksvoorwaarden EHIC zorgpas

  • De EHIC is strikt persoonlijk. U mag de pas dus niet uitlenen. In sommige landen moet u zich identificeren om de EHIC te kunnen gebruiken.
  • De EHIC is voor medisch noodzakelijke hulp bij tijdelijk verblijf in het buitenland. U mag de pas dus niet gebruiken bij permanent verblijf in het buitenland. Of om naar het buitenland te reizen met het doel daar zorg te krijgen.
  • De EHIC wordt niet geaccepteerd door particuliere zorgverleners.
  • U mag de EHIC zorgpas alleen gebruiken zolang u verzekerd bent bij CZ. Wordt in Nederland uw zorgverzekering opgeschort of beëindigd? Dan mag u de EHIC niet meer gebruiken. Als dit wel gebeurt, dan hebben wij het recht de gedeclareerde kosten op u te verhalen.

Bel ons

CZ Klantenservice

0900 0949
7,5 cent per gesprek + uw gebruikelijke beltarief
Maandag t/m vrijdag 8:00 - 21:00 uur
Zaterdag 10:00 - 14:00 uur

Chat met ons

Chat
Maandag t/m vrijdag 8:00 - 21:00 uur
Openingstijden
Zaterdag 10:00 - 14:00 uur

Stuur uw vraag

Hebt u vragen? We helpen u graag.

Stuur uw vraag